Nya konstellationer i gamla program

Vardagen går naturligtvis vidare som vanligt i Storbritannien i kaoset och minst lika omdiskuterat som politiken är vilka som ska ta över gamla framgångsrika TV-program.

Först ut att diskuteras var science fiction-långköraren Dr Who. Där meddelade i julas Peter Capaldi som spelar doktorn (och som jag själv älskar som Danny Oldsen i kultfilmen Local Hero) att han bara kommer att spela rollen under 2017 och därefter får någon annan ta över. Nu ligger det i seriens natur att doktorn byts ut med jämna mellanrum och ni som följer serien har säkert er egen favorit av alla som haft rollen. Inget konstigt att någon slutar alltså men det blir alltid mycket spekulation varje gång någon ny ska tillsättas.

I år pratar många om att det är dags för en kvinna att ta över och i just Dr Who är detta möjligt eftersom man ändå aldrig vet doktorns identitet till skillnad från till exempel Bond där det också diskuterats att ha en kvinnlig 007. Några namn som nämnts är Cush Jumbo (”The Good Wife”), Maxine Peak (”The Village”), Emma Watson (Hermione i Harry Potter), Noma Dumezweni (Hermione i West End-uppsättningen av Harry Potter) och Freema Agyeman som redan spelat doktorns assistent i en omgång och som därför skulle kunna bli den första assistent som tar över doktorsrollen i någon storyline manusförfattarna finge tota ihop. Olivia Colman har jobbat med seriens nye regissör Chris Chibnall i Broadchurch där David Tennant hade huvudrollen. Eftersom även Tennant tidigare spelat doktorn pratas det också om att det vore spännande om Colman fick rollen och hade Tennant som sin assistent. Naturligtvis fortsätter snacket även kring vilka manliga skådespelare som skulle kunna kliva in i rollen. Där hittar vi till exempel Ben Wishaw som dock sagt att han tror sig vara alldeles för associerad till rollen som Q i Bond för att passa. Detta hindrar inte spelbolagen från att tro på honom i landet där allt går att spela på. Rory Kinnear (”The Penny Dreadful”) som redan innan Capaldi var aktuell som doktorn är fortfarande på tapeten och nämns i Dr Who:s innersta krets gör också David Harewood (”Homeland”) eftersom de gärna ser att man bryter med normen av vita män. Bland tittare som älskar serien diskuteras Andrew Scott som spelar Moriarty i Sherlock och jag skulle nog kunna se honom som passande med sina lite galna ansiktsuttryck men det finns många i det här gänget jag skulle acceptera även om just jag inte är något jättefan av Dr Who. Det pratas om flera andra så vi får väl se vem det till slut blir. Först är det premiär på nya delar på BBC i mitten av april.

Noel Fielding Foto: Ella Mullins (Wikipedia)

Sue Perkins är en av de som faktiskt också nämnts som en kvinnlig Dr Who och komikern som vi känner som den ena i programledarduon från Hela England bakar har nu slutat där i och med att serien går över till Channel 4. Den enda som följer med i kanalbytet är Paul Hollywood som får sällskap i bakverksbedömandet av Prue Leith eftersom Mary Berry stannar kvar hos BBC där hon nu har egen matlagningsserie (såg henne i Skottland förra måndagen och har nu en stark längtan till ett matstånd med havskräftor i hamnen i Ullapool). Vem är då sydafrikanska Prue Leith? Jo hennes namn känner du igen om du kan den brittiska restaurangvärlden för hon startade 1969 restaurangen Leith’s som fick en michelinstjärna och därefter på 70-talet den kända Leith’s School of Cookery and Wine och kan hända har du även någon av Leiths kokböcker därhemma.

Som programledare kommer du nu att få se ingen mindre än dansk-engelska Sandi Toksvig som jag alltid gillat och som tagit över serien QI efter Stephen Fry. Vid hennes sida blir det komikern och skådespelaren Noel Fielding, mest känd från The Mighty Boosh som han själv både skrivit delar av och spelat roller i men som jag själv mest associerar med musikfrågesporten Never Mind the Buzzcocks där han var en av lagledarna. Jag har inte hunnit tänka vad jag tycker om honom bland en massa bakande människor men litar på Channel 4 (mer än BBC idag men mer om det i ett eget inlägg) så det blir säkert bra. Så här ser han ut framför kameran:

Annonser

4 kommentarer

 1. Sandy och Noel – det blir underhållande för de som tittar på bakprogrammet!

  Gilla

  1. Haha, ja det kan det nog bli. Frågan är vilka som köper in från Channel 4 till Sverige men någon blir det säkert så det fortsätter visas här.

   Liked by 1 person

 2. […] dramatiskt jordskred häromdagen vilket jag delade på Facebooksidan). Jag spekulerade om detta i ett inlägg i våras och hade inte med Whittaker men däremot att Dr Who nu ska regisseras av Broadchurchregissören […]

  Gilla

 3. […] Great British Bake Off”. Programmet med den svenska titeln Hela England bakar ska ju sluta visas av BBC för att istället dyka upp i Channel 4 (kommer TV4 fortfarande köpa in den eller bara visa den på Cmore månntro, det har jag inte kollat […]

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Rule Britannia

- alt i anglofili

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad - Reseblogg

Reseberättelser, resetips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden Stories

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: