Övernatta på mysigaste pubarna

Har du bott på någon bra pub du vill rekommendera? Själv undrar jag ofta när jag surfar runt på hotellbokningssajter hur högljudda pubarna är när jag bara ser bilder utan att ens ha en aning om vad för slags kvarter de ligger i. På landet känns det mer tryggt än i storstäder att boka något på måfå. Det är något med att de ofta är mer gammeldags med hög mysfaktor och det känns som om de lever på en annan sorts helhetsupplevelse för gästen där middagspaket kanske också ingår. Ofta är de också gamla värdshus, så kallade ”inns” som kanske har en innergård med rum ovanför de gamla skjutsstallarna och med en händelserik historia att berätta.

Nu har The Telegraph kommit med sina tio bästa tips på gamla värdshus att övernatta på. Jag har valt ut de tre jag är mest lockad av men klicka på länken så ser du dem allihop.

The Olde Bell i Hurley, Buckinghamshire

Bara några få kilometer från klassiska regattastaden Henley-on-Thames och Marlow ligger värdshuset med anor från 1135 som är som tagen ur Midsomer Murders och från början öppnade som härbärge åt besökarna till benediktinerklostret intill. Det har till och med fått sitt namn av detta eftersom man ringde i en klocka för att meddela klostret om särdeles viktiga besökare. Hit kommer du idag för den mysiga byggnaden och för att äta god fransk-brittisk mat (mycket av kökets grönsaker växer i dess egen stora trädgård) och du kan säga att du bott på samma ställe som Elizabeth Taylor, Richard Burton, Cary Grant, Errol Flynn, min farmors barndomskamrat Greta Garbo, Churchill och Eisenhower. Klart jag måste hit.

Är du ute efter ett karaktärsfullt gammalt rum så boka i huvudbyggnaden med sina takbjälkar och lutande golv. Familjer bokar gärna större rum i ladan i lokal stil bakom och det finns tre andra byggnader med olika rum med lejontassar på badkaren och andra detaljer. Vill du ut på picknick i nejden så lånar du filt i receptionen. Regnar det? Läs en bok framför brasan.

Olde Bell. Foto: Colin Smith (Wikipedia)

Olde Bell. Foto: Colin Smith (Wikipedia)

The Crown Inn i Chiddingfold, Surrey

Hit till det gamla 1300-talshuset vill jag för att bo under stockarna från gamla skepp. Jag vill också se de vackra träpanelerna (se hemsidan) och så fönsterglasen som hela byn faktiskt var känd för under den elisabetanska tiden. Speciell historia sitter i väggarna här också – Edward VI var på Crown Inn som fjortonåring och han lär knappast ha hunnit besöka så många platser innan sin för tidiga död så bara det lockar mig väldigt. Värdshuset ligger på byns gröna allmänning och lockar med vackra omgivningar och romantiska stolpsängar. Ett bra ställe för dig som vill bila runt bland traktens vingårdar men har du ingen bil så tar du dig hit genom en kort taxiresa från Witley som du når från Waterloo.

The Crown Inn. Foto: Ainslie (Wikipedia)

The Crown Inn. Foto: Ainslie (Wikipedia)

The Star Inn at Harome, Helmsley, North Yorkshire

I lilla Harome utanför den större byn Helmsley norr om York ligger Star Inn som inte behöver någon vidare presentation för matentusiaster för här har man Michelinstjärna. Övernattning är alltså närmast ett måste för själva upplevelsen här i det gamla värdshuset från 1300-talet. Själv har jag varit på ägarnas nyare satsning Star Inn The City i York vilket inte heller det går av för hackor men är en helt annan grej eftersom du är mitt inne i en stadskärna. Ute i Harome är du verkligen på landsbygden med mängder av djur och ankdamm i byn och det är lokalt så det förslår eftersom ägaren själv är från Whitby bara några mil bort vid kusten. Med detta i åtanke och för att du är alldeles vid heden blir det mycket krabba och vilt på menyn under säsong.

Det här är en låg gammal byggnad med halmtak så rummen ligger tvärs över gatan men det är alltså ingen större väg att korsa. Väl där bor du med restaurangens köksträdgård och höns i närheten och njuter av ett afternoon tea som ingår och av att du anses vuxen nog att betala för dina drinkar i ärlighetsskrin. Helmsley är en by jag själv har som en av mina engelska favoriter (inlägg kommer) och Star Inn har länge stått högt på min önskelista. En som varit där flera gånger är Elin som har familj i närheten och vad hon tycker kan du läsa här.

Star Inn. Foto: Chris Heaton (Wikipedia)

Star Inn. Foto: Chris Heaton (Wikipedia)

Förutom de här finns The Inn at Whitewell med drottningassociationer på listan. Några av er kanske minns mitt inlägg Mitten för britten där det var med. Det är inte helt lätt att välja ut tre favoriter. Vem vill inte lägga till The Highway Inn i Cotswolds där du har en karaff sherry på rummet…

 

4 kommentarer

 1. borde man testa nån gång!

  Gilla

  1. Ja verkligen. Många landsortspubar är så vackra.

   Gilla

 2. Åh, nu blev jag ju väldigt sugen på att besöka något av dessa ställen! Älskar sådana här gamla vackra hus. Jag har bott på lantgård i Storbritannien och ätit många goda luncher på pubar, däremot inte övernatt på dem. Tack för tipsen!

  Gillad av 1 person

  1. Ja visst är de fina. Jag blir nästan sugen på att kasta mig iväg trots Brexit nu. Det är ju detta de är så bra på!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: