Michelinmiddag och mys på egen ö

Vill du veta vad skådespelerskan Dame Judy Dench gillar för sorts miljö när hon vill koppa av? Då ska du bege dig till Isle of Eriska Hotel för dit verkar hon också ta sig ibland, inte helt förvånande för den som tar sig en titt på vad som erbjuds på detta hotell som ligger på sin egen ö.

Foto: Eriska Hotel

Foto: Eriska Hotel

Ön Eriska ligger en kort bit norr om Oban i skotska högländerna och ska inte förväxlas med den mer kända Eriskay längre ut i Hebriderna även om bägge har fått namn av norskans Erik eftersom trakten har stor påverkan från vikingatiden. Eriska har sin egen lilla bro från fastlandet men du ska inte tro att den är så lättåtkomlig för det – här pratar vi ett av landets mest avlägsna hotell som samtidigt stoltserar med en restaurang med en stjärna i Guide Michelin. Huvudbyggnaden är från 1884 och byggd av familjen Stewart of Appin.

Foto: Eriska Hotel

Foto: Eriska Hotel

 

Foto: Eriska Hotel

Foto: Eriska Hotel

Med en sådan här natur vore det närmast kriminellt att inte erbjuda flera utomhusaktiviteter och utöver att du kan vandra runt på ägorna som vore de dina egna och spana efter grävling och säl så kan du boka in dig på lerduve- och bågskytte, mountainbiketurer, fiske eller havskajakturer och inte minst spela golf på den egna 9-hålsbanan. Vill du hellre ligga stilla kan du boka behandlingar på hotellets spa. Varför inte slå på stort och till och med bo med egen bubbelpool ute på terrassen med sin utsikt i hotellets Hilltop Reserves om du vill ha en romantisk weekend. Det är baserat på självhushållning men med paket där det ingår middag i restaurangen. Hotellet har också två handikappanpassade rum och så en stuga för den som vill ha mer av självhushållning.

Foto: Eriska Hotel

Hilltop Reserve. Foto: Eriska Hotel

Nu tänker du att det kommer att kosta en förmögenhet att boka rum här och ja, billigt är det såklart inte men heller inte så galet som man skulle kunna tro med tanke på de många kända gäster som kan dyka upp. Ett paket inklusive frukost, middag, afternoon tea och tillgång till hotellets aktiviteter förutom spabehandlingar kostar 369 pund natten för två om du stannar två eller tre nätter en helg i maj. Utan middagserbjudande var 315 pund det lägsta pris jag hittade. Såklart kan du också komma hit och bara äta middag med fina skotska ingredienser men med hyrbil för att ta sig hit kan det ju vara skönt att boka rum efter en sådan lyx.

2 kommentarer

  1. Ser supermysigt ut och kanske inte SÅ dyrt ändå tycker jag. Undrar bara när vi ska få in Skottland på rese-schemat? 🙂

    Gilla

    1. Ja du, det är många ställen man vill hinna med. Förr hade jag tid och inga pengar och nu har jag råd men inte tid.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

Rule Britannia

- alt i anglofili

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: