Brittiska lantbruksutställningar 2017

Det är dags att börja planera din resa om du är ute efter att få med ett besök på en av alla de lantbruksshower som Storbritannien är så känt för. Vanligast är att de går av stapeln mellan maj och september men vissa går också andra tider. Jag har valt ut några av de största här som alla har traktorparader, får- och boskapsbedömningar samt hästar och så massor av mat men de har också sina egna regionala specialiteter däremellan.

Maj

Nottinghamshire County Show, 13-14 maj i Newark är en show jag själv har besökt och tycker är rolig. Här finns både hopptävlingar, körhästar, kor och får samt shower, veteranbilar, mattält och annat. Klicka på länken för att läsa mer.

Devon County Show, 18-20 maj utanför Exeter skryter med allt från familjeponnier till arabhästar och massor av lantbruksdjur. Här blir det också rashundar, alpackor och marsvin och massor av jordbruksmaskiner.

Juni

South of England Show, 8-10 juni i Ardingly, West Sussex behöver du inte ens ta semester för att gå på. Ardingly ligger väldigt nära Gatwick så det räcker med en helg. Här är man kända för sitt Grand National för shetlandsponnier (jag har sett det på Göteborg Horse Show och det är fantastiskt gulligt) samt sin hundparad men har såklart massor av annat.

Royal Cornwall Show, 8-10 juni i Wadebridge äger rum på en enorm gräsyta längs vägen mellan Wadebridge och Padstow men jag har aldrig lyckats pricka in den. Cornwall med sitt gröna, frodiga gräs är känt för sina mejerivaror så här har du ost, clotted cream och smör i massor men också därmed nötboskap och självklart massor av får, hästar och andra djur liksom underhållning.

Royal Norfolk Show, 28-29 juni i Norwich lockar många hästintresserade för det är stort fokus på hopptävlingarna är du ändå i de här krokarna så kan du passa på att kombinera det med galoppmuséet i Newmarket om du är hästfrälst. Eftersom Norfolk är ett stort jordbrukslandskap finns här massor av mat och självfallet alla möjliga djur utöver hästar.

Royal Highland Show, 22-25 juni utanför Edinburgh (trots namnet) är Skottlands stora show. I år är den värd för World Angus Forum och ni kan ju ana att angus är stort här i sin egen del av världen så nötboskap kommer inte saknas. Inte heller skotska hästrasen Clydesdale, hovslageri, fårklippning eller mattält kommer att saknas.

2013-05-12 12.59.52

Nottinghamshire County Show

Juli

Kent County Show, 7-9 juli utanför Maidstone är Kents stora jordbruksshow och eftersom grevskapet är känt som Englands trädgård så kan du ju ana att både blommor och mat är på tapeten här men också mängder av djurutställningar och tävlingar.

Great Yorkshire Show, 11-13 juli i Harrogate är en av de största och mest kända lantbruksshowerna i hela landet. Det har länge varit en dröm för mig att komma hit men just juli är månaden då jag oftast är i Sverige. Det som lockar just mig är de många klasserna med nationella brittiska ponnyraser men också det att Yorkshire är väldigt fullt av fina fårraser.

Augusti

Brecon County Show, 5 augusti i The Watton i Brecon är Storbritanniens äldsta lantbruksshow och får därmed bli Wales kandidat. Walesiska ponnier, traktorparad, fårbedömning och walesiska produkter är självklara på programmet.

Royal Lancashire Show, 11-13 augusti i Blackburn är en annan stor show. Här ligger mycket fokus på mat och dryck (real ale till exempel) i grevskapet som alltid varit känt för både jakt och black pudding. Djur i massor liksom tävlingar och maskiner.

September

Dorset County Show 2-3 september i fina Dorchester är för dig som utöver traditionella lantbruksdjur vill se falkuppvisning och jakttema med olika hundar, terrierlöpning och liknande och här är också en hel del hantverk.

The Royal County of Berkshire Show, 16-17 september i Thatcham mellan Reading och Newbury är en annan show relativt nära London och lätt att komma till. Här är de stolta över sina många grisraser men du kan också se andra djur, hovslagare i arbete eller botanisera bland mat- och blomsterstånden.

Annons

6 kommentarer

 1. Det är så roligt att gå på så jag har lite förslag : Suffolk Show,Trinity Park. Onsdagen den 31 maj &torsdagen den 1 juni.
  Djur av alla de slag ,Traktorer som ”dansar” balett och gifter sig..Matmarknader ,you name it! Vuxna 27 pund ,unga 11 pund ,pensionärer 24 pund och under 15 år kommer in gratis!

  Woolpit Steam Rally Show med gamla ångvältar och vintage lantbruksmaskiner och lite mer..
  Detta sker på Warren Farm ,Wetherden ,Suffolk lördagen den 3juni och söndagen den 4 juni.

  Gillad av 1 person

  1. Tack för tipsen! Det får helt klart bli mer från dig om Suffolk m.m. 🙂

   Gilla

 2. Åsa F M · · Svara

  Åh vad härligt, själv har jag bara varit på en – Malton i Yorkshire.

  Gilla

  1. Malton som är så nära York och som vi ofta åkte förbi. Ändå missade jag showen. Det finns en alldeles utanför York också.

   Gilla

 3. Leslie Moody · · Svara

  Och glöm inte Royal Three Counties Show i Malvern !
  http://www.threecounties.co.uk/threecounties/

  Gillad av 1 person

  1. Nej det fanns fler jag var frestade att ta med – listan kunde blivit jättelång fast jag nästan bara tog med tvådagars eller mer (Brecon var undantaget). Three Counties är jag själv sugen på som vill se mer av Malvern av alla möjliga skäl.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog

%d bloggare gillar detta: