Från lyx till budgetboende i centrala kvarter

Om du är en gammal inbiten Londonresenär så minns du nog det klassiska hotellet Regent Palace vid Piccadilly Circus. Idag är kvarteret delvis rivet men det gamla hotellet som öppnade 1915 var ett riktigt snofsigt hotell en gång i världen, lite i stil med fiktiva Halcyon. Med 1028 rum var det Europas största och vad som idag är stora turistkvarter var på den tiden ett exklusivt distrikt på gränsen till Regent Street. På 60-talet fick det tvärtom dåligt rykte på grund av närheten till Soho med sina prostituerade och vi som började upptäcka London på 80-talet minns det mest som ett budgethotell som var populärt för gruppresor och bland svenskar som ville bo mitt i smeten. Min mamma bodde där faktiskt en gång men jag hittade själv aldrig något bra pris innan det helt gick ner sig och så till slut stängde 2006.

Trocadero. Foto: Mark Hillary (Wikipedia)

Trocadero. Foto: Mark Hillary (Wikipedia)

Nu öppnar snart förhoppningsvis ett annat hotell precis vid Piccadilly Circus och lovar budgetrum och återigen i en byggnad en gång ägd av den legendariska restaurangkedjan Lyons precis som i fallet Regent Palace. Tidigare sades det att det skulle bli japanska små ”pods” att bo i men så tog den franska kedjan Accor över och hoppas köra igång under sitt koncept Ibis Styles under namnet Piccadilly Circus. För mig blir det extra intressant för det öppnar i den gamla klassiska och skyddade edwardianska byggnaden Trocadero som har använts till lite av varje de senaste decennierna. När jag bodde i London var jag stammis på en japanskinspirerad bar i huset så jag har många roliga minnen och är nyfiken på hur det här ska bli även om jag inte spenderar så jättemycket tid i de här kvarteren längre. Jag kan inte hitta det på deras hemsida eller andra hotellbokningssajter än men det sägs att det ska öppna 2017 och den som har gått förbi under senare år har kunnat se hur det byggs så håll utik. Det utlovas bekvämlighet till en bra peng med tanke på läget, med fluffiga kuddar och WiFi och det kommer säkert att bli populärt.

Accor driver också hotell under det lite finare märket Sofitel som i sin tur har lyxkänsla på några utvalda hotell som kallas MGallery och i april öppnar MGallery Victory House på Leicester Square så det händer mycket i de här kvarteren nu för den som vill bo mitt i West End.

Annonser

2 kommentarer

 1. Åsa F M · · Svara

  På Regent Palace har jag bott många gånger.. Billigt men sunkigt på slutet, man bodde där för läget, puben bredvid är nu en Jamie Oliver-restaurang. Men allra mest saknar jag gamla Picadilly Café med sin originalinredning och -meny från tidigt 50-tal,själva maten var ju ingen höjdare men man gick dit för miljön. Tillstånd att servera alkohol hade de inte så man fick ta med en flaska om man ville ha vin till maten, de flesta bring-your-own brukar ta en liten peng för att öppna medtagen flaska men inte de. Låg på Denman str.

  Liked by 1 person

  1. Hihi, ja det var väldigt sunkigt sa mamma. Det är synd att så många av de där gamla caféerna försvinner även i Sverige med enkla menyer och gäster som pratar med varandra.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The cornish bird

Cornwall's Hidden Stories

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: