Drama på lyxhotell

SVT blåser just nu upp Hotell Halcyon som det nya stora för alla Downton-älskare men vad är det egentligen som startar på lördag kväll? Vi ser att det utspelar sig på ett hotell runt andra världskriget och bara det får mig att gå igång eftersom jag älskar hotell och fascineras av krigsåren men handlingen då?

När serien inleds är det 1940 på det femstjärniga hotell där Richard Garland (Steven Macintosh som känns igen från bland annat Lock, Stock and Two Smoking Barrels, The Other Boleyn Girl och Luther) är manager. Hotellet ägs av Lord Hamilton som spelas av Alex Jennings (Prince Charles i The Queen bland annat) och som Lady Hamilton ser vi Olivia Williams (Jane Fairfax i Emma, grevinnan Vronskaya i Anna Karenina samt flera Hollywoodfilmer). Lady Hamilton verkar inte tycka speciellt mycket om vare sig sin make eller managern och vi får snart veta att det finns en hemlighet gömd mellan de här tre men den rör inte Lord Hamiltons älskarinna som alla verkar veta om utan det måste vara något helt annat. Kanske vad älskarinnan gjorde i München tidigare?

Garlands dotter Emma arbetar som receptionist och har ett gott öga till en av paret Hamiltons söner som är vid flygvapnet så där har vi ännu en tråd i dramat. Den andre sonen verkar inte känna sig lika lyckligt lottad i familjen. Samtidigt är det naturligtvis fullt av andra biroller som för handlingen vidare. En amerikansk journalist, en svart musiker och en sångerska som visst också hon har en länk till Lord Hamilton.

Manusförfattare är främst Charlotte Jones som bland annat jobbat med Andrew Lloyd Webber och musikalen The Woman in White. Producenterna ligger bakom The Crown som ni med Netflix säkert har sett så det lär inte ha sparats på krutet. De menar att Halcyon till skillnad från Downton tar klivet in i den moderna världen och det är knappast förvånande att det blivit så för båda världskrigen drev ju landet framåt inte minst i och med att kvinnor behövdes och kom ut i arbetslivet.

Som hotellexteriör får 32 Lincoln’s Inn Fields i London stå till tjänst om du vill leta upp det under din nästa Londonresa tillsammans med Serle Street och Portugal Street runt hörnet vilka fått bli bombade gator medan övrigt är studioinspelat. Låt dig inte luras av att du inte hittar någon tunnelbanestation – den byggdes upp tillfälligt för inspelningarna. För mig som älskar Elizabeth Jane Howards böcker om familjen Cazalet ska det bli spännande att se serien för även där träffas olika familjemedlemmar i London under kriget i olika omständigheter. Däremot tror jag inte det blir lika bra som Downton. The Halcyon gick tidigare i januari i Storbritannien så SVT har alltså varit snabba på bollen vilket vi tackar för.

3 kommentarer

 1. Oh! Ser lovande ut! Behöver ett nytt brittiskt kostymdrama att följa 🙂

  Gilla

 2. Åsa F M · · Svara

  Jag får ståpäls av beskrivningen så jag hoppas den uppfyller förväntningarna..

  Gilla

  1. Haha, jag vet inte vad jag ska tro. Jag gillar som sagt krigsscenerna men blir förvirrad av Lady Hamilton i trailern, hihi.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

Rule Britannia

- alt i anglofili

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: