Disney och du

God jul allihop! Idag myser jag med släkten, tacksam över att den finns, äter god mat och tittar på mitt måste, Karl Bertil Jonssons julafton. Tage Danielsson hade gråtit floder om han sett tillbakagången i samhället just nu.

Kalle Anka då? Jo han får vara med av ren tradition han också även om barnen i släkten inte alls är lika roade som vi vuxna var som små, svältfödda på tecknat i TV som vi var.

Bokbloggen Lyrans noblesser ställde för en dryg vecka sedan frågan Vem är du i Disneys värld? Jag tyckte idén passade bra här också och undrar vem du skulle välja?

Jag tänker inte rekommendera alla de helt ovetenskapliga webbtester som finns utan råder er att rannsaka era inre. Kära anglofiler, Disney har låtit många personligheter baseras på framför allt engelska miljöer. Hittar du någon som passar?

Själv har jag två filmer jag gillar lite extra som jag skulle jag kunna plocka någon ur. Som liten hade jag ett kasettband med Svärdet i stenen och oj som jag lyssnade på det. Merlin och hans sura uggla Arkimedes och den lille Pysen. Det slår mig nu att jag redan som barn, långt innan jag visste vad anglofili var, retade mig på att fosterbrodern och väpnaren hette Kaj i den svenska versionen. Hur engelskt lät det? Långt senare lärde jag mig att han faktiskt hette Kay i original. Hur som helst älskade jag kasten mellan deras tid och Merlins referenser till vår egen, Pysens sång när han skulle lära sig saker och inte minst själva hjältesagan. Den hunsade Pysen vann över dem alla och gjorde det så bra så till och med Arkimedes var glad en stund. Jag vet däremot inte vem jag skulle identifiera mig med här. Jag är visserligen allmänbildad och tycker om att lära ut men någon Merlin är jag inte.

Robin Hood är en annan favorit och ibland får jag faktiskt för mig att jag är Sir Väs.

1b3826e909591f8f3ef7ef2106b8ccf5

Eder bloggare?

Nej, vad jag vet är jag inte elak och jag hjälper inte ännu elakare människor till maktmissbruk (i filmen alltså, John i verkligheten kan diskuteras satt i sitt sammanhang) men jag har jobbat mycket som chefsassistent och inte alltid fått igenom riktigt smarta idéer. Dessutom är jag en sann sjusovare och snarkar då och då rätt bra.

Alice i underlandet hittar jag inget eget i utan tycker bara det är en annorlunda historia även om jag gillar Cheshirekatten och detsamma kan sägas om Peter Pan som jag också förknippar mer med litteratur än film. Nalle Puh är jag också så pass gammal att jag förknippar med äkta vara, innan den blev Disneyfierad. Annars skulle jag kanske kunna vara Uggla där eftersom han är gladare än Arkimedes. Nasse är för nervös och Ior för deppig.

Har du kommit på vem du är nu?

 

 

 

 

Annons

2 kommentarer

 1. God jul fran ett mycket milt Sheffield!

  Robin Hood ar min stora favorit av alla disneys filmer.

  Merry Christmas 🙂 sprouts, turkey, yorkshire puddings, parsnips och pigs in blanket blir det har strax och kanske aven hos er.

  Gilla

  1. God jul!
   Mums! Här kör vi helsvenskt i år. Sprouts blir det nog visserligen imorgon.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog

%d bloggare gillar detta: