Bo kungligt på gods med afternoon tea

Hittade du inte tillräckligt många vänner för att hyra ett helt gods? Då kan du njuta på annat sätt genom en helg på Crewe Hall. Det här vore en drömhelg för mig på många sätt.

Crewe Hall utanför staden med samma namn är ett av få riktiga praktexemplar på stora jakobitiska byggnader i Cheshire. Det byggdes 1615-36 åt Sir Ranulf Crewe och var på 1600-talet även ett av grevskapets största hus. En rejäl utbyggnad på 1800-talet och stor anlagd park gjorde det hela ännu pampigare. Familjen Crewe bodde här tills 1922 när dåvarande lorden inte längre ville eller kunde bo så stort men innan dess hade hans vän, kung George V och dennes drottning Mary varit på besök 1913. Crewe ville skänka huset till Cheshire County Council som tackade nej och istället såldes det 1936 till hertigdömet av Lancaster och den titeln innehas av ingen mindre än nationens regent. Under andra världskriget användes godset åt bland annat hemvändande från Dunkirk och som amerikansk bas innan det senare blev kontor och utvecklingscenter för ett medicinbolag och var ganska anonymt bortsett från att drottningen själv kom på besök 1955. På 2000-talet blev Crewe Hall omgjort till hotell och spa och fick lite av sin elegans tillbaka så varför inte boka in en helg här.

Det här låter dyrt, tänker du nu men det beror lite på när du åker och hur du vill bo. Det finns en modern påbyggnad med nya rum i modern stil där ett dubbelrum kostar från 163 pund för två nätter en helg i februari och så finns det elva rum med himmelsängar i det äldre huset som samma helg kostar 319 pund. Allra dyrast är såklart sviterna där The Tower Suite har utsikt över nejden medan du i The Royal Suite övernattar i samma rum som George V en gång gjorde. Frukost och poolbesök ingår men du kan också boka diverse paket med middagar. Går du i giftastankar så går det också bra att ordna här även om det gamla kapellet bara används till fotografering efteråt. Festsällskap får dessutom tillgång till flera av de vackra rum som inte annars är öppna för gäster.

Inte nog med att du kan bo här. Crewe Hall är känt för sitt afternoon tea också om du har vägarna förbi. Det serveras i Sheridan Lounge som är i den gamla ”Old Hall” där lord Crewe intog sina middagar och följdaktligen också där George V gjorde det under sitt besök. Det är ett måste att boka sittning och är det riktigt fullt får du kanske istället dricka teet i något av rummen bredvid men inte heller de går av för hackor skulle jag tro. Afternoon tea serveras i stort sett varje dag mellan 12-16 för 22-25 pund per person beroende på säsong och allt du kan tänka dig är inkluderat utom champagne som du får lägga till tio pund för.

Ta en titt på hotellets egen film och fundera på om det inte är dags att resa till Cheshire. Crewe är en stor järnvägsknut så det är riktigt enkelt att komma hit. Inte ens två timmar med tåg från London och bara en dryg halvtimme från flygplatsen i Manchester. Du är nära shopping och historia i vackra Chester och Shrewsbury och har massor av annat att göra. När du inte dricker afternoon tea med bästisen eller älsklingen alltså.

9 kommentarer

 1. Jag skulle gärna vilja ha min disputationsfest i det biblioteket! Mäktigt!

  Gilla

  1. Åh, vilken idé. Hoppas jag skulle bli bjuden.

   Gilla

 2. Yes, ser helt ok ut! 😊👍

  Gilla

  1. Ja när åker vi?

   Gilla

   1. Anytime! 🙂

    Gillad av 1 person

 3. Svenskt smörgåsbord i Købehavn · · Svara

  Älskar din blogg! Är precis på jakt etter något liknande till vårt bröllop!

  Gilla

  1. Åh, tack! 🙂
   Spännande med bröllop på gång. Det finns en rejält utbud. Letar du i hela Storbritannien?

   Gilla

 4. Åsa F M · · Svara

  Tänk om man hade obegränsat med pengar och ledighet….

  Gilla

  1. Ja det är ju det…jag har fem dagar extra ledigt nästa år för lång och trogen tjänst men tänkte lägga dem på annat, visserligen bloggrelaterat…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: