England med autism

Har du någon med autism i familjen, gillar att resa och känner ibland lite oro över om det ska fungera? Kanske kan Liverpool kan vara något för dig. Där satsar man nämligen på att bli en autismvänlig stad i samarbete med bland annat organisationerna Autism Together och Autism Friendly Liverpool med partners som till exempel fotbollsklubben Everton.

Även Liverpool FC är med i sammanhanget men på ett helt annat sätt. Det är deras gamle tränare, den gamle fotbollsspelaren Bill Shankly som fått ge namn åt ett hotell där personalen nu tränats i att bemöta gäster med autism. De har fått lära sig att känna igen typiska drag och att hjälpa gäster som verkar ha det jobbigt. Jag är ingen expert på autism men jag känner flera med diagnoser av olika slag och vet att det finns många nyanser och stora skillnader och olikheter mellan människor som diagnostiserats. Reser du med yngre barn som kanske inte kan engelska, eller med någon som har svårt att uttrycka sig så är det ju i sig en svårighet att befinna sig i England men här har du iallafall personal som inte omedelbart höjer på ögonbrynen och ser sura ut vid udda beteenden utan istället förhoppningsvis försöker att hjälpa och komma med lösningar.

Bastion Bar and Restaurant Foto: Shankly

Hotellets Bastion Bar and Restaurant Foto: Shankly

The Shankly Hotel (som naturligtvis är fullt av fotbollsnostalgi om Liverpool FC i sin inredning om nu detta är ett problem för vissa av er) ligger på Victoria Street mitt i centrum, inte långt från The Cavern med sina minnen av The Beatles. Här finns inte bara hotellrum utan också en restaurang i form av The Bastion Bar and Restaurant. Restaurangen har ett litet Shanklymuseum och när Liverpool spelar match kan jag tänka mig att en del kommer hit innan och efter matchen men det är säkert mer uppsluppet än jobbigt för någon fotbollspub är det inte. Däremot kan LFC fans naturligtvis också vilja bo just här.

Restaurangen serverar sådant alla kan känna igen såsom hamburgare som ju är lätt att få som man vill samt olika köttbitar men också specialiteter från Merseyside och Lancashire och priserna ligger runt femton pund för middagsmenyns varmrätter. Här finns också lunchmeny, afternoon tea och en nattmeny för den som plötsligt drabbas av suget innan sängdags eller när de kommit hem från stadens uteliv.

shanklyroom

Foto: Shankly

Rummen går i toner av beige och brunt som jag själv tycker är ganska snyggt jag som är jordnära. Flera rum har jacuzzi och skinnsoffa och några även kokvrå om man behöver laga något man känner igen eller äta vid en speciell tid för att hålla på rutinerna. Jag gjorde en testbokning tre nätter sent i november för en familj på tre och fick ett pris på 378 pund och det får nog anses helt okej om man tänker på vad som ingår på rummen och att man är mitt i en storstad. Liverpool har såklart billigare boenden men detta är helt klart ett alternativ för den som föredrar hotell framför lägenhetsboende men kan ha lite speciella behov. Jag hoppas få återkomma om staden Liverpools övriga satsningar i senare inlägg.

2 kommentarer

 1. Oj, vilket fin initiativ! Det behövs oftast inte speciellt mycket för att ”autist-anpassa”. Med lite välvilja och flexibilitet kommer man långt.

  Gillad av 1 person

  1. Ska jag länka till dig?
   Jag tror inte att folk är bekväma i hur de ska bemöta autistiska människor fast det ibland mest handlar om lugn och rutiner. Jättebra initiativ tycker jag.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

Rule Britannia

- alt i anglofili

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: