Interna stridigheter

Det finns så mycket att skriva om när det gäller vad som händer i Storbritannien just nu att det inte blir så mycket tid till rena resetips men oroa er inte – de kommer tillbaka senare i veckan även om jag inte vågar utlova vad som dyker upp på lördag om det skulle hända ytterligare konstigheter.

Ni kanske har hängt med i svängarna när det gäller UKIP där Nigel Farage avgick som partiledare efter Brexit och Diane James tog över för någon månad sedan. Hon stod ut i hela arton dagar innan hon avgick med familjeskäl som officiell anledning tillsammans med att hon inte kände något vidare stöd från partimedlemmar men det är allmänt känt att hon också blivit spottad på där hon stod på en järnvägsstation häromsistens. Farage är tillbaka som tillfällig partiledare i väntan på någon ny och där undrar man hur det ska gå efter ett slagsmål mellan ett par av kandidaterna.

Steven Woolfe och Mike Hookem lär ha rykt ihop i ledarskapsfrågan efter en morgondiskussion i Strasbourg. Woolfe ska ha berättat om hur han varit nära att lämna partiet för att gå till de konservativa och kanske sagt något mer provocerande, vad vet jag som inte var där. Hur som helst lär han ha fått en knuff eller smäll så att han ramlade med huvudet mot ett glasfönster. Detta gjorde att han senare kollapsade i spasmer under votering i EU-parlamentet (du läser mer här) och många trodde att han fått en blödning i hjärnan. Nu på kvällen verkar han må bättre och säger sig vara ”smartare, gladare och lyckligare än någonsin” men man undrar ju vad de håller på med. Partimedlemmen Neil Hamilton i Welsh Assembly säger att det är för mycket våldsamheter i partiet nuförtiden och man funderar igen och igen på hur en viss typ av människor tänker sig att det här med politik ska fungera. Det är så bisarrt att jag var tvungen att skriva ett inlägg fast jag inte alls vill lägga tid och utrymme på det. Lyssnar ni på Hamilton här nedan så är det lätt hänt att ni undrar hur det här partiet ens kan existera. Han menar att stämningen i partiet på senare tid är som en cancer med folk som hänger ut varandras fysik i media och annat. Samtidigt verkar han vifta bort själva slagsmålet närmast som något grabbigt som händer när människor slåss lite för passionerat för sin sak.

 

Annonser

4 kommentarer

 1. Men sickna pajasar! Slåss passionerat ska man väl göra med ord, inte genom all knocka varandra. Undrar vad deras väljare tycker. Och att det är så mycket som pågår inom partiet – undrar vems fel det är…EU eller invandrarna eller….ja, som det kan bli!

  Gilla

  1. Ja som det kan bli! Deras väljare tycker nog att det är ett ganska normalt sätt att lösa en konflikt tyvärr. Fast inte alla.

   Liked by 1 person

 2. Detta var Metros forstasidenyhet idag sa det forsta jag sag imorse. Det ar lite som med jarnrorsskandalen, man kan knappt tro att det ar sant. Hoppas att nagra valjare iallafall blir avskrackta men a andra sidan ar de val av just den har typen som tar till knytnavarna nar orden tryter.

  Tack for awarden ocksa 🙂 skickar den dock inte vidare eftersom jag blev lite matt pa dem nar de figurerade for nagra ar sen. Tycker ocksa det ar svart att valja ut bara nagra. Sen till slut sa skickas de runt sa alla far dem anda 🙂

  Gilla

  1. Det var så lite. Förstår att du inte skickar vidare för det har ju gått ett varv. Jag hade aldrig fått någon så för mig var det kul att svara på frågor.
   Nej det är svårt att tro att folk pucklar på varandra sådär i politiken fast i Östeuropa händer det visst en del. Ukraina t.ex.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The cornish bird

Cornwall's Hidden Stories

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: