Grattis södra Norrland!

Härhemma blir det ofta easyJet från Köpenhamn till London, Edinburgh eller Manchester. De flyger också till Bristol men mer sällan så dit har avgångarna aldrig passat eller redan varit så dyra att tåg från London blir billigare. Jag har skrivit ett inlägg om mina erfarenheter av easyJet. Det var ett tag sedan men jag tycker ungefär samma sak idag när jag även flugit med dem till Manchester och de själva bytt Stansted mot Luton men fortsätter att flyga till Gatwick också. Man får vad man betalar för och det känns prisvärt i det här fallet. Det enda jag surat över nyligen har varit att de inte svarat på ett mail vi hade om deras incheckningssystem på flygplatserna eftersom det tidigare hänt att personer inte fått resa med på grund av pass som snart går ut trots att de får resa med andra flygbolag eller tåg med samma pass inom EU. I pressen verkade detta vara ett gammalt problem med en databas som inte var uppdaterad kring resor till Schengenländer och det ska vara löst nu men man blir ju ändå lite orolig, trots att det i vårt fall var frågan om ett brittiskt pass, så ett svar kunde man kanske fått. Faktum är att vi fick en kommentar om det när vi väl skulle ta oss hem från Manchester. Maken med sitt brittiska pass blev ombedd att gå till informationsdisken när vi checkade in resväskorna. Väl där viftade de bara iväg honom men det här visar att de inte har full koll.

areostersund

Foto: Anders Eriksson

Något de har koll på är däremot att man kan åka skidor i Sverige och nu kan du som bor i södra Norrland dra fördel av detta. Från 11 december kommer de flyga till och från Åre-Östersund på söndagarna (och ett par torsdagar runt jul och nyår) ända fram till april. Kanske tänker de att köerna för britter på denna lilla flygplats inte blir så stora som nere i Alperna om nu Brexit blir verklighet. Kanske vill de bara prova en ny nisch. Vad det nu än är så kan du som bor lite längre norrut än jag själv alltså nu ta dig till Gatwick under vinterhalvåret för bara några hundralappar. Julshoppa, gå på januarirea eller bara uppleva gamla och nya platser. Miljömänniskan i mig gråter men anglofilen jublar.

 

 

Annonser

7 kommentarer

 1. Trevlig sajt 🙂

  Gilla

 2. Ja, grattis till jämtarna nu!

  Gilla

  1. Ja jag är nyfiken på hur populär linjen blir åt båda håll.

   Gilla

 3. Åsa F M · · Svara

  Bor i södra Norrland, Hälsingland, men avståndet till Östersund är exakt detsamma som till Arlanda så det blir som vanligt – BA till Heathrow. Efter några resor med RyanAir för ett tiotal år sedan är jag skeptisk till lågprisbolag, deras priser brukar i slutändan inte vara så billiga.

  Gilla

  1. Ja bor man ändå söderut så har man ju Arlanda någorlunda nära. EasyJet är inte i närheten av Ryanair. Visst spelar storleken på handbagaget mer roll än hos BA och benutrymmet är inte fullt lika bra men easyJet har fått pris som bästa budgetbolag och sådant som Ryan aldrig lär få och deras bokningssystem är inte alls lika fullt av tillägg. Jag blev lite besviken på BA sist över att det har börjat kosta extra att ha med bagage.

   Gilla

 4. Vi i Tornedalen kan nyttja att Norwegian börjar flyga till London från Rovaniemi i Finland, ca 90 min med bil från Haparanda vilket verkligen inte är någon lång distans för oss här i Norrbotten! Goda nyheter för oss! ❤

  Liked by 1 person

  1. Tack för tipset. Nej det är ju inget avstånd där uppe. Jag tänker aldrig på att Rovaniemi är så pass nära gränsen fast jag själv är gränsmedveten i stort och pendlar över gränsen längst söderut.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The cornish bird

Cornwall's Hidden Stories

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: