Puttrig Cornwalldeckare

Jag gillar att läsa skönlitteratur om platser jag tycker om och känner mig hemma i. Det behöver inte ens vara speciellt välskrivet för att jag ska vilja läsa utan det jag sjunker ner i de bekanta miljöerna så länge just de beskrivs korrekt utan gator på fel plats som retar geografen i mig. St Ives hör som många av er vet till mina absoluta favoritdestinationer så självklart kastade jag mig över serien om Felicity ”Fizzy” Paradise av Debby Fowler när jag först började resa dit och hittade böckerna i den lokala bokhandeln.

Deckare från St Ives

Deckare från St Ives

Fowler har nu skrivit åtta böcker om illustratören Fizzy som varit gift med en jurist i Oxford och uppfostrat två barn med honom men som plötsligt blir ensam när maken omkommer i en dramatisk bilolycka. Hon beslutar sig då för att flytta till St Ives som hon alltid gillat och där hittas senare den man som körde över maken död. Om flytten läser man i första boken, Letting Go som nystar vidare i fallet med makens olycka. Fizzy träffar på den lokale trädgårdsmästaren Martin som kommer att betyda mycket i framtida böcker. Hon lär också känna polisinspektör Keith Penrose från Penzance som först inte riktigt litar på Fizzys infall men som genom serien lär sig att lyssna mer och mer till henne.

Kriminalfallen i sig känns ganska trovärdiga med händelser ute på klippor och hedar men också familjetragedier. Här och där väldigt förutsägbart men inte alltid och ändå med en och annan twist man inte väntat sig. Mer klichéeartat är persongalleriet som ibland känns överdrivet gulligt med problem som såklart löser sig till det bästa så småningom men det gör mig inget i det här fallet eftersom jag får läsa om Fizzys fina hus nere vid hamnen och andra miljöer. Själv skulle jag aldrig kunna läsa böckerna någon annanstans än i just St Ives för längtan dit skulle bli för stor men det gör inget för böckerna är lättlästa och är du där i en vecka har du läst ut en.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: