Borta var Brexit


Natten till igår vaknade jag upp av att det var för tyst i stugan och kunde inte somna om. Normalt kommer katten in under sina nattliga äventyr och skriker efter mat och därefter för att få gå ut igen men nu var det alltså ingen som skrek. Det har ett par gånger hänt att han varit ute hela natten liksom min gamla katt men vanligtvis inte.

På morgonen blev min man orolig eftersom katten inte kom in för frukost heller så han gick iväg längs skogsstigen till parkeringen och ropade. En bra bit bort hörde han honom plötsligt svara men såg inget. Vi övriga kastade oss upp ur sängarna och bort i skogen där dottern hittade honom – i toppen av en tall. Alldeles under kronan på en gammal tall utan andra större grenar under sig satt han på ett par smågrenar, nästan osynlig i sin ljusbruna färg. Paniken blev total. Hur får man ner en katt som sitter tjugofem meter upp i ett träd i en sluttning mitt i blåbärsriset utan farbar väg?

Brandkåren ville såklart inte ta sig an fallet. Det blev till att vänta tills klockan åtta när iallafall Skogssällskapet som har hand om vårt naturreservat, kommunen och andra öppnat kontoren. Mitt i julisemestern hade ingen av dessa heller någon hjälp att ge och paniken fortsatte. Några badgäster kom förbi på stigen och sa liksom brandkåren att vi skulle sätta ut lite mat och gå därifrån samt skämtade illa om att det var en raskatt så han skulle få rasa ner….

En katt kan vara i ett träd i upp till tre dagar men så här på sommaren kan det bli varmt uppe i kronan och vattenbristen snabbt bli ett problem. Av Skogssällskapet fick jag numret till ett gäng arborister i Stockholm, tolv mil bort. De bekräftade att katter sällan tar sig ner ur den här typen av träd själva men sa att de kunde komma först runt fyratiden när alla var tillbaka från inbokade jobb och de tagit sig söderut. Det blev långa timmars väntan i obekväm miljö. Jag gick tillbaka till stugan för lite frukost och vi fixade en termos kaffe, myggspray (det var värsta biten av skogen) och lite annat och tog med hopfällbar pall tillbaka till maken. När jag kom tillbaks satt katten upp, lutad mot stammen och såg uttröttad ut och vi hade ju ingen aning om när på natten han jagats upp där. Dottern fortsatte ringa runt och hittade en mer lokal trädfällare som kanske kunde komma men egentligen var på semester och måste fråga frun som var ute i skärgården någonstans. Mer väntan. Tillsammans satte vi med rep och elastiska snören upp en presenning så gott vi kunde runt trädet om katten skulle råka ramla men kände oss maktlösa inför hur långt ner vi fick upp den. Där under satt maken och jag i några timmar och när det började regna lätt kom det jamanden från trädet. Dottern kom och berättade att de semestrande trädfällarna sagt okej och kunde komma runt tvåtiden och då blev det lite lättare att härda ut under trädet men rätt som det var bytte katten position så det såg ut som om han fastnat med ett ben eller skulle försöka ta sig ner och vi blev livrädda.

Klockan två dök räddaren till slut upp i form av Linus som med stege och sedan stegjärn och linor tog sig upp till katten. Vi var rädda att han skulle bli nervös och klättra ännu högre upp och göra det svårt men vi har en social burmakatt och Linus tog med hans snacks upp i ryggsäcken och vår nu utsvultna katt var nu mer intresserad av att klättra upp på sin räddares axlar men Linus lyckades få ner honom i ryggsäcken istället och fira ner honom. Vad det kostar att ta ner en katt ur ett träd? Runt 1700 kronor.

I allt detta fanns varken Nice, Turkiet eller Brexit i mina tankar där timmarna gick. Jag märkte inte ens att jag blev biten av en blinning mellan tumme och pekfinger förrän handen svullnade upp något kolossalt och tog antihistamin på tok försent så idag har det varit jobbigt.

Aj!

Aj!

Det har dock hänt en del. Medan vi häromdagen fick höra av May och Davis att Artikel 50 om EU-utträde skulle skrivas på runt december så att landet kunde lämna EU 2018 så har det nu försenats av jurister som pröva fallet och av att May vill få med Skottland på tåget. Juristerna vill att utträdet godkäns av parlamentet och det kan gå högst upp i rättsapparaten och ta tid.

Dessutom har det satts igång en ”Brexitjustice” crowdfunding som vill samla in pengar för att kunna stämma inte minst Johnson och Farage för att ha spritt rena lögner under valkampanjen. Livet gick visst vidare medan jag satt där i skogen.

 

Annonser

7 kommentarer

 1. Vad skönt att ni fick ned katten!

  Gilla

  1. En oerhörd lättnad.

   Gilla

 2. Hjälp, vilken historia! Hemskt medan det varar, skönt när det är över!

  Gilla

  1. Ja det var inte bara katten som var utmattad efteråt.

   Gilla

 3. Vilket äventyr! Tur att katten kom ner.
  Vilket stick du fått, aj,aj!
  Är så trött på allt om EU nu, vi får se vad det blir!
  Ha en bra dag!

  Gilla

  1. Ja nu blir handen sakta men säkert normal igen.

   Gilla

 4. Det var en nervig situation ni hamnade i. Tur att ingen blev skadad, mer än du. Det var en rejäl svullnad du fick – inte roligt alls.
  Brexit – blir väl en långdragen historia. det känns som att man både vill ha kakan och äta upp den!
  det blir fler länder som följer efter så vanskött som EU är på många plan! Ha det gott!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

cornishbirdblog

Little Local Adventures

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: