Min största hotellbesvikelse

Har ni varit med om hur det ofta blir helt fel just när man ansträngt sig som allra mest för att det skulle bli rätt? Detta hände oss sist vi var i Manchester, en stad som har förhållandevis dyra hotell om man jämför med till exempel Birmingham, trots att det ligger längre norrut och borde vara billigare. TV- och fotbollsturismen och närheten till det rika Cheshire spelar säkert roll och det gäller att boka i tid. 

Stadens industrihistoria gör att den är full av gamla packhus och fabriker som blivit något annat, däribland hotell. Vi ville hålla oss nära Piccadilly Station med förbindelser till både familj och flygplats och till slut bokade jag lägenhetshotellet The Place. Läget kunde inte bli bättre, alldeles runt hörnet från stationen med både spårvagn och gratisbussar och med promenadavstånd vidare in i centrum. 

The Place

Fantastisk byggnad

Jag skulle nog ha tvekat när jag märkte att hotellbokningssajterna erbjöd rum billigare än hotellets egen sida men vid det laget var jag redan såld på den där industridesignen med sina järnbjälkar. Vi var tidiga och låste in vårt bagage på hotellet i några timmar vilket funkade bra men när vi sedan checkade in visade det sig att detta tillhörde de hotell som låser pengar på ditt konto i deposition ifall du skulle råka förstöra något. Detta hade inte framgått vid bokningen och gjorde oss lite småsura. Visserligen hade vi pengarna och de är bara låsta, inte dragna men det ger en känsla av att du är opålitlig som gäst. Någon annan kunde säkert ha fått problem när hundra pund plötsligt inte finns att tillgå på kontot.

Hotellet är utformat så att alla rum ligger runt ett atrium med en liten fontän på bottenvåningen och enorma järnpelare som håller upp allt på sidorna. Det första som hände när vi öppnade dörren till vårt rum var att vi nästan gick in i en sådan pelare. Den stod alltså precis bredvid ytterdörren där vi kom med en massa bagage så hur de tänkt som placerat dörren just där kan man undra. Nåväl, det kan man ju kanske vänja sig vid tänkte vi och undersökte lägenheten i övrigt. Med två sovrum hade vi tänkt att det skulle kännas lyxigt och inredningen av sovrummen var allt vi drömt om med husets tegelväggar kvar, matchade med rofyllda och snygga färger. Utsikten var ner över Piccadilly och bort mot Penninerna i fjärran. Det ena sovrummet hade eget badrum men där visade sig handfatet ha någon form av mindre stopp. Runt hörnet i det andra badrummet hade någon glömt att stänga av handdukstorken som var så där kokhet som saker bara är i det skållheta vattnets England och dessutom satt den placerad alldeles vid toaletten. Det blev en mindre brännskada på örat innan den raskt stängdes av.

Bedroom

Sovrummet med tegelväggarna kvar

Hotel view

Utsikt mot disiga Pennines och Huddersfield

Köket var i en korridor som inte alls gav den gemensamhetskänsla hotellbilderna visade men visst, de visar ju alltid det bästa rummet. Värre var att det saknades stekpanna, skärbräda, kastrull som räckte till tre personer (i ett fyrabäddsrum) samt sophink. Det fanns bara en ynklig papperskorg i vardagsrummet vilket inte är vidare hjälpsamt vid matlagning. Värst av allt var just vardagsrummet för där upptäckte vi att det hade glasfönster rakt ut till atriet där människor gick omkring och alltså fick vi dra ner den stora gardinen direkt vilket gjorde det mörkt men det är klart att man inte kan släppa in hur mycket ljus som helst i ett gammalt magasin. Väggarna var målade i en ljusblå färg som förde tankarna till ett väntrum och skar sig med allt mörkrött och där fanns inte så mycket som en golvlampa så mysfaktorn blev noll. Soffbordet hade kvar transporttejpen runt benen och verkade vara inslängt i rummet i all hast men på matbordet hade de bemödat sig med att ställa allehanda vin och snacks de ville att vi skulle köpa liksom i kylen vilken i övrigt innehöll en gratis kartong mjölk.

DSC_2049

Atriet med palmer och pelare

I atriet sprang det omkring tämligen unga människor i olika sällskap och vi begrep ganska omgående att bröllopsfester och liknande var stort här. Det ironiska är att jag hade valt bort ett liknande hotell för att det på TripAdvisor stod just att det var högljutt och fullt av svensexor och möhippor. Nere i hotellets restaurang som hade långa gardiner i fönstren á la gammalt öststatshotell var det ingen som åt för där var det mer festlokal och på kvällarna fylldes den av stora sällskap i långklänningar. Hotellgäster åt istället i atriets inglasade restaurangdel i lobbyn där också ett litet gym skapats ovanför i ytterligare en glaslåda (ett gym dottern fick fylla i ett papper för att använda men därefter tyckte var väldigt mediokert). Bredvid detta i lobbyn låg hotellbaren med ytterligare en festlokal bakom och det var sällan någon personal i baren utan de fick komma springande från receptionen eller bli tillkallade om man ställde sig där och faktiskt ville ha något (drinkar eller smårätter). Personalen var alltså av blandad bakgrund och hade inte alltid någon vidare kompetens i hur man blandade ens en gin och tonic. Konstigt med tanke på hotellets partyprofil. Jag är säker på att Premier Inn snett emot hade fixat det men där hade vi behövt boka två rum. 

Under dag två behövde vi använda diskmaskinen och där någonstans tog tålamodet slut. Det ingick visserligen gratis tabletter till den men vår diskmaskin saknade helt locket till dem. Visst kunde vi ha frågat efter handdiskmedel men det här var nu så långt från vad vi betalat för att jag gick ner till receptionen och undrade hur de tänkt lösa detta för oss. Svaret blev ett nytt rum. En receptionist tog helt enkelt med mig till ett nytt rum och undrade om det var bättre och jo, det hade diskmaskinslock och hurra, en enorm skräptunna i köket liksom stekpanna. Däremot samma glas mot atriet, det är helt enkelt hotellstandard och här fanns det faktiskt glasvägg även i det ena av sovrummen men jag tyckte lägenheten som helhet var bättre och hoppades tonåringen skulle tycka det var lite cool med eget badrum vilket det rummet hade här. Det gjorde hon fast vi nu var närmare städerskornas förråd där de stod och pratade högljutt på morgnarna.

Vi hade tur att ett rum var ledigt sa den trevliga receptionisten som dessutom berättade att hon skulle få nytt jobb som bröllopskoordinator. Tur att de valde den trevligaste i personalen till detta tänkte jag. Det nya rummet låg dessutom bara tre dörrar bort från vårt gamla så det var enkelt att flytta. Inga konstiga pelare här och ett betydligt trevligare vardagsrum utan blå färg och med en golvlampa. Däremot hade soffbordet även här tejpen kvar.

På kvällen kände vi hur det luktade mögel i dotterns sovrum och övervägde att byta lägenhet igen men tänkte att alla rum är så fulla av fel att det inte skulle hjälpa och sängarna var i alla fall både stora och sköna i bägge rummen så det gick att lösa. Jag vet att det är ett vanligt problem med mögel i våtrum i England men inte i sovrum och inte i hotell som utger sig för att vara bra – boka absolut inte det här hotellet om du är allergisk. Förklaringen kom när hon nästa morgon använde sin duschkabin och inget vatten alls rann undan.  En bit in i vårt nya boende insåg vi också att lampan över spisen inte fungerade och jodå, diskmaskinen här hade mycket riktigt tablettlock men plötsligt uppenbarade sig en ståltråd under den med en liten ring i. Det tog dottern lite pillande så hade hon lyckats få tillbaka locket i den position jag sett det i tidigare men detta är alltså deras vaktmästares lösning på ett vanligt förekommande problem. Vi anar nu också varför det inte är så noga med de där locken. Inga tablettpaket i rummen hade mer än ett fåtal tabletter kvar. Sista dagen hade min man tagit fram en tablett han glömt att använda innan vi gick. Städerskorna hade senare satt på en diskmaskin till oss medan vi var ute och den tablett han lagt på bänken låg kvar liksom samtliga tre som var kvar i förpackningen när vi gick. Det är säkert jättevanligt att hotell snålar med material på det här viset men blev bara ytterligare en tråkig grej att lägga till listan.

Bad plumbing

Här var det stopp!

När vi checkade ut frågade en av receptionisterna om vår vistelse varit till belåtelse och när jag då svarade att de hade en del problem med stopp i sina rör så frågade han ilsket om jag rapporterat det. Som om jag som gäst skulle ha någon skyldighet att springa och rapportera alla fel jag hittat. Jag sa ”yes” och så försvann vi därifrån utan att se tillbaka. Skulle jag ha meddelat varenda fel jag hittat hos dem så hade vi inte hunnit med mycket i Manchester. I själva verket var det en av mina värsta hotellupplevelser någonsin just för att det var så dålig valuta för pengarna och mina förväntningar var något helt annat. Jag har bott på sunkiga hotell på Londons bakgator men då har jag betalat därefter och personalen har varit glad. Här var det sunkigt med fernissa.

The Place (som vi snart gav olika smeknamn som RePlace och liknande) har fyra cirklar på TripAdvisor där det hamnat som nummer 27 av 121 hotell i Manchester så man tror alltså att det är helt okej. Jag som alltid klickar på de lägsta kategorierna för att läsa om folks värsta upplevelser föll för att så många tyckt om hotellet. Jag tänkte trots att jag jobbat med statistik helt enkelt inte på att de som skrivit bra recensioner kanske alla var just bröllopssällskap och liknande som faktiskt har roliga minnen härifrån. Istället tänkte jag att de sämre recensionerna kanske oftare var skrivna av gnälliga människor, ni vet så där som en del amerikaner ofta skriver ner europeiska hotell enbart för att de inte är vana vid att rummen är så mycket mindre här. Idag vet jag att det gäller att läsa även de fina recensionerna mer. Är de skrivna av människor som bott på liknande hotell tidigare? Av människor som verkar recensera min typ av upplevelser? Det är en djungel där ute helt enkelt och eftersom TripAdvisor nu är så stort så börjar andra bokningssajters recensioner kännas mer och mer trovärdiga för där kan man lättare sålla bland typer av resenärer. Här hamnade vi istället alltså på ett ställe där ledningen inte verkade ha koll. Personalen var därför med en del undantag oengagerad och det snålades på allt i något slags spariver. Undvik. 

 

 

Annonser

7 kommentarer

 1. (i Sverige kostar lagning av tablettlock till diskmaskin typ 1500 kr – galet dåligt av tillverkaren 😦 )

  Gilla

  1. Ja jättedåligt. I England är det garanterat billigare även om man inte vill göra det för varenda maskin på hotellet men man måste ju ändå ha det som utlovas på rummet.

   Gilla

 2. Vi alla har nog haft dåliga hotell, som bi tyvärr inte glömmer. Men det såg ju inte sååå dåligt ut på bilderna 🙂 Härligt inlägg trots allt.

  Gilla

  1. Tack! Nej men det var just det. Byggnaden, sovrummet…hur fint som helst men inga känslor, inget rörmokeri och ett sabla spring i atriet.

   Gilla

 3. Åsa F M · · Svara

  Tack för tipset, ska notera!

  Liked by 1 person

 4. Ser rätt fint ut, men att det ska vara så svårt att tillhandahålla en vettig pastakastrull någon gång! Tycker alltid det är så när man or på vandrarhem eller lägenhetshotell eller dylikt och tänkt fixa några måltider själv. Alltid bara en pyttekastrull som kanske duger att koka ägg i och där såtr man med sin spagetti!

  Liked by 1 person

  1. Exakt! Dessutom stekpannor med botten som inte är allround eller teflon utan plast/träredskap. Jag begär inte toppenkök, bara lite elementärt matlagningstänk. Här blev det bara too much med alla andra fel också.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The cornish bird

Cornwall's Hidden Stories

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: