Äventyrarens packhus blev pub

Har du hört talas om John Rashleigh? Troligen inte men däremot säkert om hans berömda medseglare Raleigh och Drake om du läst om Elizabeth I. Med dessa seglade Rashleigh till Amerika men han var också på många andra platser runt världen eftersom han utöver att vara kapten på The Frances of Fowey (som var med och mötte spanska armadan 1588) ägde flera andra skepp som han använde i handel.

Mitt i centrala Fowey ligger ett hus som tros ha varit ett handelsmagasin redan runt år 1400 men vars utseende idag sägs härledas till 1570 när just Rashleigh lät bygga ut det. Här hittar man idag The Ship Inn som är en av Cornwalls trevligaste pubar. Den består av massor av vrår och hörn, en stor eldstad och en vinklad trappa upp till övervåningen som nästan känns som i en herrgård. I vissa rum med väggpanel och taktimmer känns det som om du är på ett gammalt skepp och det maritima är väldigt närvarande men i andra är det ganska enkelt. Överallt finns gamla originaldetaljer att stanna upp och titta på om du är en sådan som uppskattar byggnadshistoria. Behöver du övernattning så finns här rum också men dem har jag inte provat. Dubbelrummen  går på 120 pund och på flera är hundar välkomna – vi är ju i England.

fowey pub

The Ship Inn, Fowey

Insidan.  Foto: Ship Inn

Insidan. Foto: Ship Inn

Just nu drivs puben av David Horridge som jobbat med flera av Englands mest kända kockar. Inget konstigt att även en pub har en toppkock här i Fowey där konkurrensen är tuff – staden har många både bofasta och besökare som förväntar sig det allra bästa på tallriken. Större huvudrätter går på mellan femton och arton pund. Då kan du förvänta dig lamm, lokal krabbtermidor och fin fisk. Här finns också de lite billigare klassiska pubrätterna som fish & chips, hamburgare och engelsk korv samt matiga smörgåsar med inspirerande fyllningar (krabba med limemajonnäs är en av mina favoriter) och inte minst de lokala musslorna från Fowey i flera olika varianter. Barn har egen meny med enkelt men vällagat. Det är en St Austell pub i skrivande stund och jag gillar verkligen nästan all deras öl så det klagar jag inte på.

 

 

4 kommentarer

 1. Åsa F M · · Svara

  Tilltalande!

  Gilla

  1. Ja den är rolig för att det är så olika i varje hörn.

   Gilla

 2. Ingmarie · · Svara

  Åh, jag vad jag skulle tycka om detta… gammalt, välbevarat, charmigt, samtidigt elegant. För att inte tala att min airedaleterrier skulle tycka om det. Hon bor sannerligen inte ofta på hotell, men när det någon enstaka gång hänt så är det som att hon begriper att hon är där på nåder… alldeles tyst o tassar försiktigt fram. På landsbygden i norra England såg jag ett par ggr hund på t ex pub.

  Gillad av 1 person

  1. Ja hundar på pubar är ganska vanligt iallafall på landsbygden och Fowey får anses ganska lantligt. Det här skulle hon gilla också för att det finns promenader nere vid floden, en och annan strand och så båtturen över till Polruan. Väldigt hundvänligt.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: