Nya observationer

Nu mina vänner är jag hemkommen efter nästan två intensiva veckor av släktbesök och upptäcksfärder i olika delar av främst norra England och eftersom jag landade vid lunch idag så har jag inte alls mentalt kommit tillbaka till Skåne utan Manchester och en massa annat surrar i huvudet. På grund av olika händelser i familjen under året så var det ett tag sedan vår senaste resa och jag noterade nu en hel del förändringar, både tråkiga och roliga.

Som jag skrev i mitt senaste inlägg har Sainsbury’s koncept Local med små kvartersbutiker formligen exploderat. I städer där det tidigare fanns en och annan har de nu tryckt undan Budgens och andra mindre kedjor så att det snart bara är Tesco Express kvar att konkurrera med. Starbucks har ju funnits både i Storbritannien och Sverige i några år nu men amerikaniseringen fortsätter också med drive-in Subways och fler och fler av donutkedjan Krispy Kreme överallt. Samtidigt går det också i en helt annan riktning och det blir ett eget inlägg om brittisk matkonsumtion snart för aldrig har jag sett så mycket LCHF-aktigt heller med råd att äta fett och med chiapuddingar och glutenfritt som standard efter gröttrenden som började för några år sedan. Helt klart är att det gäller att hänga med i att det inte är lasagne med pommes som gäller någonstans längre och det ska vi vara glada för.

Market Place Whitby

Whitby

Det är förmodligen på grund av folkomröstningen om EU-medlemskapet som jag upplevt att det intellektuella och i huvudsak EU-positiva mediaetablissemanget tagit tag i att helhjärtat visa Europa på ett mer positivt sätt i media än någonsin. Visst skämtas det friskt om kontinenten som alltid i humorprogrammen men det har inte alls känts lika  rått som förr. Dessutom bara växer och växer utbudet av kontinentala delikatesser på lokala marknader och senast imorse hittade jag på kedjan Pret á Manger faktiskt en baguette med kombinationen Wiltshire-skinka och grevé. Övriga Europa tar plötsligt en helt annan plats och för mig har det skett på bekostnad av skräp snarare av att man tappat en massa brittiska kvalitetsprodukter. En härlig känsla.

Vilken underbar resa det här har varit! Jag har visserligen inte satt foten i mitt kära Cornwall men däremot i mina gamla hemtrakter i Yorkshire där allt kändes nordengelskt hemtamt innan vi begav oss till dotterns kusin som bor i ett gammalt postkontor i en walesisk by. Favoritplatser och nya ställen i massor har besökts och jag är fullproppad av inspiration och idéer för flera veckor framöver samtidigt som jag känner mig mentalt utvilad.

 

 

 

6 kommentarer

 1. Välkomment tillbaka hem från hem!
  Ska bli spännande att se vad mer som kommer.
  Jag börjar bli lite orolig inför EU-valet. Det kan bli stora skillnader för oss utlänningar. Inte roligt!

  Gilla

  1. Hihi, tack. Ja vi är också oroliga. Rapporterna pekar ju på olika resultat också.

   Gilla

 2. Fantastisk blogg! Har varit kul att följa nu ett tag!

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket. Välkommen hit. 🙂

   Gilla

 3. Leslie Moody · · Svara

  Hej!
  Har du sett dagens Guardian med bilder från Cornwall?
  http://www.theguardian.com/uk-news/gallery/2016/may/19/everyday-life-in-cornwall-captured-in-the-19th-century-in-pictures
  Din lokal kännedom kommer att provas!

  Gillad av 1 person

  1. Åh underbart, tack! Tänk om man kunde bjuda på den där samlingen. Jag är med i en Facebookgrupp som heter Old Cornwall in Pictures och har massor av gamla foton. Rekommenderar den till alla som älskar livet där nere: https://www.facebook.com/OldCornwallInPictures/

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

Rule Britannia

- alt i anglofili

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: