Jag tar farväl med en Penis Colada

Jo, ni läste rätt och nej, jag brukar inte blogga på onsdagar längre men idag är det ett måste. Min favoritkomedienne Victoria Wood har lämnat oss, bara 62 år gammal i vad som verkar ha varit en snabb bekantskap med den där eländiga cancern.

Wood föddes i Prestwich mellan Bury och Manchester och träffade redan som ung i Manchester skådespelerskan Julie Walters medan de försökte komma igång med sina karriärer. De två blev väldigt bra vänner och jobbade med mycket roligt tillsammans genom åren och Walters har idag knappt orkat kommentera dödsfallet. Mail Online länkar jag till idag på grund av alla roliga foton och britterna har såklart massor av minnen av henne.

Här är Victoria Wood i ett av sina mest kända nummer där hon som karaktären Pam driver hejdlöst med engelska medelklassens hangups kring sex och annat som kan vara pinsamt och gör många av de roliga rim hon blev så känd för i sina sånger vid pianot:

Det var just de där scennumren med pianot jag tyckte bäst om även om hon också gjorde TV-serier som Dinnerladies och även skrev manus åt andra. Just under min tid i London sent 80-tal var Victoria Wood riktigt stor och det kanske är därför jag är extra ledsen idag eftersom jag har så många minnen av hur vi satt och tittade. På den tiden skrattade jag inte minst åt hur hon med sin barndomsdialekt letade efter sin vän Kimberley och skulle ut och dricka Penis colada och än idag kan jag inte äta ananas utan att börja svamla om ”Ribena and pineapple chunks” på min bästa imitation av Lancashiredialekt. Jag fick aldrig se Victoria Wood live eftersom jag på den tiden inte hade råd och senare aldrig lyckades tajma resor med föreställningar men här är ananassketchen:

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog

%d bloggare gillar detta: