Clotted cream är en av de vanligaste sökfraserna när ni läsare hittar min blogg och även olika sökord kring afternoon tea dyker upp regelbundet så det märks att engelska bakverk verkligen är något ni gillar. Eftersom detta inte är en renodlad matblogg utan en reseblogg så tänkte jag därför idag tipsa om kurser på plats i England för de av er som vill mer än bara följa ett recept i någon bok. Varför inte lite bakglädje på resan även om det innebär att du kan behöva anpassa dig efter skillnader mellan våra länders mjöl med några provbak efter hemkomsten. Jag har inte varit på någon av kurserna själv eftersom jag inte är så pysslig men alla är välkända på området.
Betty’s Tea Room i Harrogate och York har jag skrivit om tidigare men visste ni att de inte bara har tesalonger utan massor av bak- och matlagningskurser i Harrogate? Det är endagarskurser där du lär dig baka tre-fyra kända bakverk och kurserna kostar 180 pund så de är dessutom en rolig present till någon i ett resesällskap som gillar att baka om du inte bokar till dig själv. Det finns kurser hela året och en mycket populär är den i oktober där du lär dig göra Christmas pudding och där ett av datumen redan är utsålt. Sommarens kurser handlar mycket om somriga bakverk och det finns specifika kurser för sådant som passar till just tebjudningar – allt specificeras i programmet som du hittar under Our Courses.
I Chipping Sodbury utanför Bristol hittar du Hobbs House Bakery där du kan lära dig allt i detalj om Victoria sponge cake eller gå en kurs med flera favoriter. Endagarskurserna kostar 75 pund och de säger sig vilja lära dig mycket om teknik så att du vågar ge dig på de där bakverken du inte tror du kan. De har också kortare kurser för barn mellan 7-15 om du har bakglada barn med hyfsad engelska.
Vill du lära dig mer om hela kulturen kring afternoon tea och dessutom hålla dig i London? Då kan du boka Afternoon Tea Lessons hos Guiliana i St John’s Wood. En dag här kostar 70 pund och börjar med en rundvandring i hennes viktorianska hus där ni också avslutar med afternoon tea tillsammans efter att ha bakat klassiker som scones, shortbread och fruktkaka och samtalat om vet och etikett kring denna underbara klassiker.
Låter kul!
GillaGilla