Trollope på TV

Julian Fellowes ligger inte på latsidan. Sedan Downton Abbey har han bland annat pysslat med serien Dr Thorne som kommer på TV nu i mars (exakt sändningstid verkar inte bestämt än). Det är en bearbetning av Anthony Trollopes böcker om Barsetshire som görs för ITV och den fokuserar på doktor Thornes brorsdotter Mary och hennes romantiska problem. Mary har förälskat sig i Frank Gresham vilket familjen Gresham inte är vidare förtjust i eftersom hon inte har några pengar. Dessutom har hon en tvivelaktig bakgrund som jag inte ska säga för mycket om ifall ni tänkt se den. Jag har själv inte läst böckerna om Barsetshire men har länge tänkt göra det – är det någon av er som har det? Just den här är nummer tre i sviten som jag förstått det och handlar mycket om just romanser mellan samhällsklasserna och oäkta barn.

Doctor Thorn spelas av Tom Hollander (Rev, Pirates of the Caribbean), Ian McShane spelar järnvägsmiljonären Sir Roger Scatcherd och som Mary ser vi Stefanie Martini som tidigare mest är känd för Endeavour. Phoebe Nicholls som vi som är tillräckligt gamla känner igen som Cordelia i TV-serien En förlorad värld (Brideshead Revisited) och senare från Downton Abbeys julspecial och Jonathan Strange & Mr Norrell gör den viktiga rollen som Arabella Gresham. En amerikansk touch blir det genom att Alison Brie (Community, Mad Men…) får ytterligare en roll men den många förmodligen kommer att titta lite extra på är den sjätte earlen av Howes barnbarn Cressida Bonas som är prins Harrys tidigare flickvän och alltså skådespelerska, här i rollen som Patience Oriel.

Serien är till stor del inspelad i de vackra Wiltshirebyarna Lacock med sitt augustinerkloster och grannen Castle Combe vilka använts till så många serier tidigare, bland annat just delar av Downton Abbey men också Cranford, Stolthet och fördom och Harry Potter. Just Lacock ägs till största delen av National Trust så nu skriver jag visst om dem igen men det är faktiskt för att jag kom att tänka på den här serien när jag skrev om Tyntesfield häromdagen för även det finns med på ett hörn i den här serien.

Utan bil hittar du till de här trakterna med tåg från Paddington till Chippingham och sedan lokalbuss eller taxi om du blir sugen men det är också en enkel dagstur för den som semestrar i Bath. Nu gäller det bara att vi håller ögonen öppna efter när serien visas och om den kommer till svensk TV eller vi får nöja oss med internet. Här är hur som helst ett roligt klipp från inspelningarna.

 

Annons

4 kommentarer

  1. Ja något att se fram emot.

   Gilla

 1. Åsa F M · · Svara

  Har inte läst eller hört talas om bokserien men ser fram mot TV-serien.

  Gilla

  1. Ja den ser ut att bli bra och Fellowes misslyckas nog inte.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog

%d bloggare gillar detta: