Bo i känd fyrvaktarstuga

Isle of Man är känt som lite av ett skatteparadis och många kändisar flyttar hit delar av året för att kunna dra nytta av detta. Ön ute i Irländska sjön är som ni kanske vet också känd för sina motorcykeltävlingar. En riktig motorentusiast som skaffade fritidshus här är Jeremy Clarkson som dock nog inte alls gjorde det på grund av varken skattesatser eller motorer även om det kanske var fördelar för honom det också. Det är helt enkelt så att hans dåvarande fru Francie Cain växt upp på Isle of Man.

Ett av hennes absoluta favoritområden att ströva runt vid som liten lär ha varit runt fyren Langness Lighthouse så självklart blev det intressant att köpa när det senare var till salu. Här spenderade familjen Clarkson en del ledig tid i några år men helt friktionsfritt var det inte. Vid husen går en allmän vandringsstig ner till havet och Clarksons förlorade  en juridiskt prövning om just den när de menade att en hund på stigen jagat fyra får över en klippkant och in i döden och att folk var allmänt oaktsamma och tände eldar och skräpade ner. De satte själva upp skyltar med ”privat” på grinden och höjde en mur så människor inte skulle kunna titta in i deras kök (vilket jag nog också skulle gjort som kändis) men fick alltså inte med sig myndigheterna på att göra området privat utan stigen har fått fortsätta vara allmän vilket jag personligen tycker är trevligt som den svensk jag är, uppvuxen med allemansrätten och strandskydd men samtidigt har jag hus på ofri grund och vet också hur irriterande det är att öppna för sommaren och hitta ölburkar och annat tråkigt i klippskrevor runt huset.

Foto: Phil Catterall

Foto: Phil Catterall

Paret skilde sig 2014 och det var just efter att Langness bevarats för allmänheten. Jeremy hade själv sagt att han skulle sälja stället om de förlorade och här börjar man ju själv att spekulera för nu har exfrun alltså återgått till namnet Cain och tagit över Langness istället för att det såldes. Kanske valde hon att få det i deras uppgörelse för att det betyder så mycket för henne. Det är vad jag antar för nu har hon nämligen tagit en av sina barndomsvänner till hjälp med det praktiska och hyr ut fyrvaktarstugorna till besökare. Du kan alltså själv bo alldeles nedanför en fyr från 1880 som ritats av David och Thomas Stevenson, den senare far till självaste Robert Louis Stevenson. Här kan du bo med ett fantastiskt läge vid havet med delfiner, brugd och massor av sjöfågel för naturälskare att studera samt faktiskt även en mycket ovanlig gräshoppa som jag nämner bara för att den är så unik.

För sexhundra pund i veckan och uppåt (dyrare under motorcykelveckan) kan du bo i en av tre stugor för 4-6 personer med alla bekvämligheter inklusive internet men vem behöver det sistnämnda i de här omgivningarna? Det ska vara om man vill ladda upp vackra bilder till de därhemma förstås. Blir du sugen så kika in på Airbnb.

 

 

2 kommentarer

  1. åååå, har ”bara” bott på Nidingen…

    Gilla

    1. Det känns inte så ”bara”. Jag har en fyrvaktarstuga som går att hyra nära min stuga på ostkusten men där behöver jag ju inte hyra. Fantastiskt läge.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: