Gratis middag för barn i London

Det är dyrt att semestra i London för en familj så varför inte spara lite pengar. Londonist har letat rätt på flera ställen där barn äter gratis med betalande vuxna. Det är inte helt solklart vilken åldersgräns som gäller på alla restauranger men under tolv brukar vara standard.

Bästa läget för förstagångsbesökarna är kanske The Strand Dining Room som ligger i en arkad där Trafalgar Square möter The Strand. Här äter barn under tolv år gratis lördagar och söndagar och faktiskt också under Half term som är britternas februarilov så om du ska till London under februarilovet kan det vara värt att kika förbi för datumen brukar stämma med våra. Menyn är typiskt barnvänlig med (engelsk) korv och mos, pasta penne och fish & chips.

Foto: The Strand Dining Room

Foto: The Strand Dining Room

Även Sophie’s Steakhouse är enkel att hitta till för den av deras restauranger som erbjuder barnrabatt ligger i Covent Garden mitt i West End dit de flesta turister kommer förr eller senare. Här är det söndagar som gäller för den som vill utnyttja erbjudandet. Då serveras Sunday roast i typisk brittisk stil och barnen kan äta ”mini roast”. Jag vet inte hur mini den är men för yngre barn är den säkert bra och Sophie verkar servera bra kött av Angus Aberdeen.

Är du typen som får med dina yngre barn på museum så har både British Museum och Tate Modern erbjudanden i Gallery Café respektive caféet på bottenvåningen. Ett barn per betalande vuxen äter gratis och på Tate Modern får man dessutom papper och kritor som det anstår ett konstmuseum.

Barn som gillar lamm, halloumi, tzatziki, hummus och annat kan man ta till The Real Greek där ett barn per vuxen som äter för mer än tio pund får äta gratis enligt ett par olika erbjudanden under deras ”Family Sunday”. The Real Greek är en kedja och finns på flera ställen i West End liksom på bägge Westfield-köpcentren och i Marylebone bland annat.

Foto: The Real Greek

Foto: The Real Greek

För den som är mer lagd åt fine dining och roliga matupplevelser och får med barnen på det hade jag gärna rekommenderat kändiskocken Mark Hix restauranger som också finns med på listan men deras hemsida har en massa fel och visar inte barnmenyerna just nu utan en massa rabarberrecept. Annars är det här ett gäng restauranger med rolig mat – även för vegetarianer.

Uppdatering juni 2016: Tyvärr stängde The Strand Dining Rooms i februari i år.

2 kommentarer

 1. (funkar kanske inte om jag går ut med min mamma… vi fnittrade i mataffären som bjuder barn på bananer i föräldras sällskap. En gång var jag i mataffären med mitt barnbarn… En tant såg mej ta en gratis banan, hon såg inte mitt barnbarn och sa surt: ”De där är bara för barn!”)

  Gilla

  1. Haha, nej mamma är väl över tolv år gammal? Annars vore det kul att ta med mamma till The Strand inte minst. Hon var med under min första resa till London.
   Tänk att folk kan verkligen inte låta bli att påpeka saker utan att ha hela bilden klar för sig.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: