Vintervandringar

Idag har det sett ut så här hemma hos mig så en promenad ner till det italienska caféet blev ett måste för deras goda mocha med utsikt över Sundspromenaden.

vh

Inte konstigt därför att jag blev väldigt sugen på att lägga upp ett inlägg om vintervandringar som jag hade tänkt ge er senare i veckan. Det är de pålitliga resesidorna på The Telegraph som inspirerat mig igen, nu med sin artikel om just detta. Hela tjugofyra vandringsförslag finns med i artikeln ovan och jag upptäcker att jag själv känner till och/eller delvis har provat korta bitar av sex av dem och kan garantera att alla är speciella på sitt sätt och de flesta med vild och underbar natur (Porthleven, Tealby, Haworth, Stonehenge, Muker till Keld och Worth Matravers). Sammanfattningarna om varje vandring beskriver vad man kan se på turerna men länkar också till pubar vid start och mål och berättar var du kan ställa bilen och ta en buss tillbaka till utgångspunkten i de fall vandringen inte går i en cirkel.

Majoriteten är trots allt obekanta vandringar för mig och jag blir otroligt sugen på turen upp till den gamla kyrkan St Michaels uppe på Brent Tor ute på Dartmoor som beskrivs som en sorts mer okänd Glastonbury Tor.

brent

Brent Tor är den lilla kullen längst bort i fjärran i vänstra kanten. Foto: Nilfanion, Wikipedia

Slottet Balmoral är kanske mest känt för att vara drottningens semesterresidens men här finns också en led jag aldrig hört talas om i form av Balmoral Cairns Circuit. Elva ”cairns” eller stenpyramider har byggts längs leden till minne av olika kungligheter och störst av dem alla är den som drottning Victoria lät resa till minne av prins Albert. Utöver alla dessa pyramider är naturen storslagen även i snö som ni ser om ni klickar in er på The Telegraph.

cairn

Prince Albert’s Cairn Foto: Dron69

Det finns inte en enda vandring jag skulle säga nej till på listan varken sommar eller vinter. Man ska däremot inte underskatta vintervandringar i Skottland och Nordengland utan klä sig förnuftigt och ha med sig proviant för här pratar vi riktigt vilda områden med glest mellan husen även om du kanske vanligtvis inte förknippar framför allt England med ödsliga ytor. Redan nere i Derbyshire kan vinterstormarna komma som överraskningar uppe i Penninerna och jag har redan nämnt hur jobbigt det ibland kan vara att köra bil i bergspassen runt Buxton. The Telegraphs vandringar är inte särskilt långa utan mest roliga dagsturer men låt dig alltså inte överraskas om du håller dig norröver under vintern bara för att det är sol när du beger dig av. Väljer du turerna söderöver så är vintrarna vanligtvis mildare och inte minst vandringen på Isle of Wight är en annan som lockar mig mycket.

Annons

10 kommentarer

 1. Åsa F M · · Svara

  Jaha ja, så växer listan igen!

  Gilla

  1. Haha, vilket blev du mest lockad av?

   Gilla

 2. Åsa F M · · Svara

  Dartmoor!

  Gilla

  1. Ah, ja det är ju underbart vackert. Varje gång vi åker till Cornwall vill jag dra i nödbromsen just där. Som Yorkshire Dales fast grönare.

   Gilla

 3. ibland i kylan kan jag resa ochpromenera i min läsfåtölj 🙂

  Gilla

  1. Ja det är ju varmt och skönt. En bra beskrivning gör mycket och fåtöljresande är underbart.

   Gilla

 4. Häftigt med brittiska pyramider! 🙂

  Gilla

  1. Ja de är ju inte pyttesmå heller.

   Gillad av 1 person

 5. Farligt farligt att surfa runt bland reseloggarna man följer… Nu blir jag ännu mer sugen på att friluftsliva mig i GB, tex området kring Stonehenge och Shetlandsöarna lockar 🙂
  Hälsningar Linnea i Bayern

  Gilla

  1. Hihi, ja Wiltshire med Stonehenge har mycket att se. Shetland har jag inte hunnit till själv än men det lockar.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog

%d bloggare gillar detta: