Lättklätt på hotelltaket

Damfotboll har som trogna läsare vet stor plats i familjen. Just nu spelar dottern division 3 och har gott hopp om att kunna ta sig uppåt den kommande säsongen. Dessutom tränar hon ett lag unga tjejer som just varit på sin första inomhuscup, allt medan vi väntar på att damallsvenskan och Champions League fortsätta så att vi kan få se vinterns spännande nyförvärv in action.

Därför är det oerhört irriterande att läsa att ett par av familjens gamla idoler vandrat den mörka vägen. Av familjeskäl är vi Manchester United-fans och det gamla topplaget under Ferguson från tidigt 90-tal med namn som Beckham, Scholes, Schmeichel och Cantona innehöll också Ryan Giggs och bröderna Phil och Gary Neville. Dottern beundrade länge Giggs och försökte få samma tröjnummer i sina juniormatcher men idag känns det bara hånfullt även om engelska kvällstidningar flitigt rapporterar om fotbollsspelares vilda liv utanför planen. Ryan investerade förra året tillsammans med Gary Neville i ett hotell. Hotel Football ligger alldeles vid Uniteds hemmaarena Old Trafford och det är ett hotell jag inte tänker spendera mina pengar på.

För några veckor sedan kom det fram att Giggs och Neville ville låta den nyskapade ”Lingerie League UK” spela på hotellets tak. En fotbollsliga för damer som spelar i korta, tajta shorts och toppar som visar magen. Helst också andra detaljer som får åskådarna att tänka på allt utom fotboll. Liknande ligor finns som ni säkert sett i flera sporter inte minst i USA men nu är det alltså fotboll i England som är på tapeten efter att 23-åriga Gemma Hughes dragit igång denna liga i Nordengland. Hughes, som själv är fotbollsintresserad och bloggar om underkläder (och inget ont om vackra underkläder!) menar att detta skulle hjälpa damfotbollsspelare att hitta sponsorer eftersom de är så underbetalda.  Till Daily Mail säger hon ‘We know this is scandalous, we know it’s controversial, but that media attention is what’s going to sell tickets. All money made is going to be put back into women’s football and to the players.”

För mig spelar det ingen som helst roll att pengarna hamnar i damfotbollen. Mediauppmärksamhet är allt hon vill ha trots att hon vet att det är skandalöst. Ett tänk som för mig faktiskt mest gränsar till prostitution – att sälja  ut sin kropp. FIFA:s gamle ordförare Blatter ville att damer skulle spela just så här av precis samma anledning och fotbollsspelarna har jämförts med tennisspelare där damerna spelar i kortkort för att visa upp sig. Allt detta är sådant som inte minst många svenska spelare skakat på huvudet åt i många år. Vill ni se hur det hela går till och hur den nya ligan ser ut så titta in hos Beans on toast.

chelsealadies

Mer påklädda damer. ”2015 FA Womens Cup Winners” by @cfcunofficial (Chelsea Debs)

Strax innan jul kom en protestlista att skriva under för de av oss som tycker att damfotbollen förtjänar jämställdhet för att de spelar bra fotboll – inte en som ska jämföras med männens typ av spel utan bara helt enkelt bra fotboll. Jag fick den i mitt flöde på Facebook och skrev såklart under innan jag ens visste att den startats av Tony Farmers som en gång grundade Chelsea Ladies. Lite lustigt känns det allt att hålla med en Chelseaman men det är ett lag som faktiskt idag är lite kul att se med dotterns favorit Kirby från det engelska landslag som tog brons i VM i Kanada och med Sveriges landslagsmålvakt Hedvig Lindahl bland många andra. De verkar lite sansade där nere faktiskt. Nu stoppade själva listan ingenting men det meddelandet kom ändå ut i större media inte minst runt Manchester. Det här kan komma att slå tillbaka på den lättklädda falangen. Här sitter jag och läser om Köln och Kalmar och hoppas så att det gör det med en rejäl smäll. Hur ska man annars kunna komma någonvart i sådana, mycket större diskussioner?

Annonser

3 kommentarer

 1. Åsa F M · · Svara

  Jag kräks! Är det verkligen 2016?? Det räcker väl med beachvolley eller vad det nu heter – det där med lättklädda tjejer i tajta små kläder..

  Liked by 1 person

  1. Ja tyvärr, suck. Synd att fotbollsfolk är med på tåget.

   Gilla

 2. gubbar styr världen 😦

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

cornishbirdblog

Little Local Adventures

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: