Årskrönika 2015

Gott Nytt År allihop! Vilket år det har varit. Ni har besökt mig 77 000 gånger vilket är jätteroligt. Fortsätt att inspirera med era kommentarer. Det av mina inlägg ni kommenterat mest var Fotoutmaning – 10 resebilder där jag deltog i en utmaning och beslöt mig för att nästan bara visa Cornwall så det känns extra roligt att just det var uppskattat.

Jag vet att jag inte alltid skrivit om det ni bett om men då är det som jag skrivit tidigare oftast för att det kräver mer faktagranskningar än jag just då haft tid med och för att det formligen dräller av roligt att skriva om i vår favoritdel av världen. Mina mest lästa inlägg under året har varit:

Åka tåg i Storbritannien – priser

Poldark som bok eller TV-serie

Göra egen clotted cream

Sju sköna katedralstäder

Englandsfärjan läggs ner

Jag misstänker att även samlingstipsen om Dorset hamnat på listan om jag publicerat det inlägget tidigare. Som jag senast filosoferade här på bloggen så står det alltså klart att det är hur man tar sig till och runt Storbritannien som lockar mest men också stora TV-serier, unik mat och sevärdheter och det kommer bli mer av allt sammans bloggåret 2016 som kommer att inledas på lördag med just en bok om mat som för att kicka igång lite av ett fokus för året.

Rent personligen har det varit ett blandat år. Januari är alltid ganska stillsamt för mig som firar min födelsedag då, när alla åkt hem från julfirandet och mörkret fortfarande lägger sig tidigt. Inget nyårsfirande i St Ives eller annat utan året inleddes hos mamma i Stockholm. Februari bjöd på en resa till Birmingham med utflykter i Warwickshire och Shropshire och många anglofila stunder i Englands hjärta samt ett förstagångsbesök i Shrewsbury som jag så länge velat se och vilken höjdare det var!

Snacka om vinhandel de har i Shrewsbury

Snacka om vinhandel de har i Shrewsbury

Påsken reste vi ovanligt nog ingenstans, inte ens på minsta lilla fotbollsläger. Istället höll vi oss hemma med påskris som roade katten något otroligt (och höll oss igång så att han inte skulle tugga på något olämpligt). Våra planer var nämligen en längre resa till Cornwall och familjen i Lincoln i maj när maken fyllde femtio och det blev en fantastisk dag med strålande sol på favoritstranden.  Senare lite lokala jordgubbar och bubbel i vårt hus med utsikt över hamnen och besök av min kusin med man och svärfamilj som aldrig tidigare varit i Cornwall och där svärmor från Tyskland liksom många tyskar älskar Rosamunde Pilcher-serierna som går på TV där. Jag skickade dem alltså på utflykter till flera relevanta hörn medan vi själva gjorde egna turer bland annat till Lizardhalvön och Porthleven. I Lincoln blev det förutom familjemiddagar mest promenader i staden men det kan man aldrig få nog av där.

pask

Katt i hav av påskfjädrar

 

En femtioårsjubilar på favoritstranden

En femtioårsjubilar på favoritstranden

Sommaren inleddes med premiär på lilla fina Bjärnum stadsteater och viktes sedan åt solen på min härliga balkong och stugan i Sörmland där det var dags att lägga nytt golv på verandan som vi blev mycket nöjda med. Tyvärr fortsatte året med ett par förluster i familjen men i september hade vi roligt för då blev det resa av igen. Dottern och jag är förtjusta i Spanien och tog med mamma till Mallorca där vi hade en varm och skön vecka i typisk semesterstil och även om mamma nog gärna sett lite fler historiska ruiner så fick både hon och dottern utlopp för köplusten på marknad medan jag såklart mest vandrade runt och fotograferade. I år har jag just fått en guidebok till Korsika i julklapp av just dottern så nu har jag fått något helt nytt att tänka på när det gäller vår ”icke-brittiska-resa” som jag först tänkt mig skulle gå till Kroatien eller Lissabon men Korsika har just flera av mina brittiska kollegor återvänt till år efter år och jag har haft en chef med korsikansk mor som lagade fantastisk tarte tatin till mig så jag är nu helt inne på denna destination som alternativ – speciellt som jag upptäckt att Tage Danielsson haft sommarhus på ön under den mer våldsamma perioden på 8o-talet.

Soller, Mallorca

Soller, Mallorca

Senhösten har gått till en resa till Stockholm igen och fantastiskt afternoon tea på Stockholm Tea & Garden och fler anglofila tips från huvudstaden blir det alltid när jag hälsat på mamma. Jag har också hunnit med att fira en fantastisk jul med släkten i vårt hus i Småland. En sådan där härlig blandning av högljudda barn och rofylld skogsmiljö varvat med julmat och galna skrattkvällar.

Nu är det dags att tänka på 2016 och ni som följer mig vet att jag har saker på gång utanför Bara brittiskt men här kommer det bli business as usual. Familjen tänkte fira jubileum hemma i Yorkshire till våren så då dyker det nog upp diverse uppifrån norr. Jag är också grymt sugen på det där matåret i Nordirland men det återstår att se om jag kommer iväg. Det kommer såklart bli inlägg om den brittiska EU-debatten och hotet om ”Brexit”, om den sociala utarmningen av London och annat trist men också mer om mat, hotelltips och allt annat som brukar dyka upp. Men nu är det dags att sätta in nyårssteken och färdigställa förrätten, så återigen, Gott nytt år!

 

 

 

 

 

Annonser

18 kommentarer

 1. Poldark var bra, gott nytt 2016!

  Gilla

  1. Gott nytt år! Ja Poldark är verkligen jättebra. Synd att det bara blir några få avsnitt till nu. Hade lätt kunnat se alla böcker filmatiserade i den här versionen.

   Gilla

 2. Åsa F M · · Svara

  Gott nytt år själv, ser fram mot fler inspirerande bloggar!

  Gilla

  1. Tack! Man tänker att man ska planera så mycket under julledigheten men…Nåväl, lite blev det. 🙂

   Gilla

 3. Ingmarie · · Svara

  Bara Brittiskt har en förmåga att välja ämnen och sätta dessa i sammanhang och perspektiv så att de blir intressanta även för sådana som mig som befinner mig på en mer allmän kunskapsnivå vad gäller engelska samhället. Vill nämna också att inför min ”turistresa” till York senare i vår så har jag plockat de mesta av vad jag skall titta på och besöka från Bara Brittiskt (då jag reser ensam så blir dessa Bara Brittiskt-inlägg lite guide och resekompis…. hi hi). God Fortsättning!!

  Liked by 1 person

  1. Tack snälla! Så roligt att läsa att jag hamnat på en bra nivå.
   Då får vi hoppas att du också hinner med Castle Howard som jag inte hunnit blogga om än. Ska försöka se om jag kan få någon rätsida på mina ganska tramsiga bilder därifrån innan du åker.

   Gilla

 4. Camilla Johansson · · Svara

  Gott nytt år! Ser fram emot många nya intressanta inlägg. Keep up the good work.

  Liked by 1 person

  1. Tack detsamma! Hoppas nu du kommer till Leicester som planerat.

   Gilla

 5. Ingmarie · · Svara

  Jag åker inte förrän 17/4 och stannar en vecka, så om det hinns med och det passar in i Bara Brittiskt i övrigt och kan tänkas intressera andra, att ta med Castle Howard så vore det jätteroligt och intressant. Likaså ifall Bara Brittiskt kommer på att just denna vecka sammanfaller med något kul evenemang i eller runt York. ….. Jag kommer hyra bil så det kommer gå att ta sig lite var stans…. jag håller på att samla mod till att köra på ”fel” sida….

  Gilla

  1. Spännande. Du kan ta dig runt massor med bil och behöver bara se upp för får mellan stenmurar ute på landet. Folk brukar vara ganska förstående om du ser lite vilsen ut bakom ratten just på landet där. Jag ska se om det händer något speciellt.

   Gilla

 6. God fortsättning på 2016! Ser fram mot nya spännande blogginlägg från dig under 2016.

  En fortsatt trevlig helg!
  /Anita

  Gilla

  1. Tack detsamma Anita! Jag hoppas komma på lite av varje.

   Gilla

 7. Trevlig sammanfattning!
  Har missat en del hos dej p g a tidsbrist, men nu tar jag igen.
  God fortsättning på det nya året!

  Gilla

  1. Hihi, det blir lätt så. Jag har också missat mycket för jag har suttit i skogen utan någon vidare täckning hela julen. God fortsättning.

   Gilla

 8. God fortsättning på det nya året! Ser fram emot att följa dina äventyr 2016!

  Liked by 1 person

  1. Tack detsamma! Det ska bli spännande att se vart du tar vägen.

   Gilla

 9. Gott nytt 2016!
  Ser fram emot många brittiska teasers här på din blogg 🙂
  I det nya året ska jag bland annat till Durham. Vill gärna till Lincoln också som du bloggat så mycket gott om, men det verkade lite kruxigt med restiden och övernattningsbudgeten. Så det får kanske stå kvar på framtidslistan tillsammans med Cornwall och Devonshire… Det är kul att landet har så många olika karaktärsdrag och platser att upptäcka att det känns som att man aldrig blir ”färdig” med Storbritannien.

  Liked by 1 person

  1. Tack. Ja Lincoln är grymt underskattat men ligger ju de där 20 minuterna från stambanan…lättare att kombinera med Durham än Devon dock. 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The cornish bird

Cornwall's Hidden Stories

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: