Christiedeckare till jul

Häromdagen tipsade jag ju om brittiskt på TV under julen och att de av er som har FilmOn kan se drottningens jultal. Idag vill jag faktiskt tipsa om ett par program till om du klickar in dig på BBC den vägen. Jag tänkte skrivit om det första för flera veckor sedan men då var det så mycket Cornwall och Poldark på bloggen att jag väntade.

Aidan Turner, kapten Poldark själv, kommer på Annandagen att dyka upp i rutan igen men nu som någon helt annan i Agatha Christies ”And Then There Were None” eller ”Och så var de bara en” som den nog hade hetat om den gått på SVT eftersom det verkar vara den nya titel som ersatt Tio små negerpojkar. Här spelar han legosoldaten Richard Lombard som anklagats för att ha skjutit ihjäl 21 oskyldiga klanmedlemmar i Afrika. Han verkar själv ha tyckt att det var ganska spännande att få spela någon helt motsatt till den genomrättvise Poldark och att det var skönt att dessutom få använda sin egen irländska engelska. Personligen tycker jag det är roligt att se honom i en helt annan klädstil och frisyr även om det alls inte är något fel på lockar och kravatter men jag tycker alla är fina i sina kläder eftersom jag gillar tiden runt andra världskriget som det hela utspelas i.

christie

Foto: BBC/Mammoth Screen/Des Willie

Sam Neill är ett annat bekant ansikte i rollen som general MacArthur. Har ni läst boken så vet ni att MacArthur är hjälte från första världskriget men också han har ett lite tråkigt förflutet då han haft ihjäl sin avlidna hustrus älskare.  Stämningen bland de tio som samlats på en ö i Devon är spänd och snart är kriminaldramat i full gång.

Miranda Richardson och Anna Maxwell-Martin är andra stora namn ni kommer att känna igen i rollerna och serien i tre delar börjar på BBC One klockan 22.00 svensk tid på Annandagen. Jag har inte hittat någon stor svensk kanal som bekräftat att de köpt in den så hojta gärna om du har det.

Redan på julafton kan du som vill lugna dig efter allt firande dock ta en skinkmacka vid din laptop och satsa på en frågesport om Tudortiden samma tid. The Great History Quiz: The Tudors dyker då upp på BBC2. Tack Camilla för tipset! 

 

2 kommentarer

  1. Det ska bli intressant att höra vad drottningen hittar på i år. De senaste åren har hon väl mest sagt varianter av att det har varit ett riktigt skitår, ja med lite mer posh ordval 🙂 god jul från Sheffield!

    Gilla

    1. Haha, ja men det har varit rätt utmanande år. God Jul!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: