Hundra bästa maträtterna i London

Ska du till London på januarirean? Då måste du ju äta för att orka shoppa och kan du tänka dig så passande att Time Out har kommit med en lista på Londons bästa maträtter just nu. Jag har gått igenom den och här kommer några rätter på listan som jag inte skulle ha ett dugg emot att få prova.

90. Venison puffs på Yauatcha som finns i både City och Soho. Det är något visst med asiatiskt  inbakat som inte ångkokats. I Köpenhamn hittar du just nu mina favoriter på Diamond Rice på Bredgade och här blir jag riktigt nyfiken på att prova vilt i små degbollar med sesamfrön. Tre för £5.30.

87. Pocherade ägg i turkisk stil med yoghurt i ett chilismör kan du få på Kopapa i Covent Garden. Det är den nya zeeländske kocken Peter Gordon som står för menyn och det finns nästan inget som inte ser gott ut faktiskt. På helgerna kan du lyxa med brunch.

kopapa

Kopapa vid Seven Dials     Foto: Wikipedia

76. Koreansk mat har ju kommit även till Sverige på senare år men utbudet är såklart mycket större i London och på Cah Chi i Earlsfield söder om Wandsworth hittar du för £8.50 förrätten Pa jeon som är en sorts pannkaka, i det här fallet fylld med vårlök och gott från havet.

34. Har du inte tid att åka till New York eller resten av New England utan bara en weekend i London? Oroa dig inte för du kan fortfarande få en traditionell amerikansk lobster roll på Smack Deli i Soho. Time Out påstår att ”Seven Samurai” med japanska toner är den mest fantastiska versionen men jag skulle gärna nöja mig med originalet. Tio pund går de på oavsett val.

smack

Lobster roll Foto: Smack Deli

27. Ibland blir jag vansinnigt lockad av galen mat och ”Pudim abade de priscos” för fem pund verkar vara just sådan. Två kända portugisiska kockar i London gick ihop och skapade Taberna do Mercado i Spitalfields där du hittar en unik dessert i form av fett från fläsk där äggulor lagats till en slags guldtackor och blandats med port och karamell. Det är för knäppt för att missa, speciellt för mig som älskar både ägg och fläsk.

Kolla in listan i länken ovan och klicka dig ända ner till platserna 10-1 så har du fått nog att inspirera dig till flera veckor i London men det här var nog mina favoriter. Ja och så kanske då lammrätten från Whitechapel som du hittar på förstaplats.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

Rule Britannia

- alt i anglofili

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: