Minnen av några som lämnat oss

Margaret Thatcher var ämnet för mitt specialarbete på gymnasiet. Som anglofil under 80-talet fascinerades man såklart oerhört av Toryledaren som inte bara var kvinna utan också väldigt stark.

Idag auktionerar Thatchers barn genom auktionsfirman Christie’s ut många av hennes personliga tillhörigheter från storhetsdagarna och jag såg att det hela även fick ett inslag i kvällens Rapport. Vad som auktionerades ut var allt från presenter hon fått av andra ledare till små pennor, dyra smycken och olika kläder. Vore det inte otroligt cool att äga premiärministerns egna attachéportfölj? Den gick för betydligt mer än de tretusen pund som verkar ha varit utropspriset. Du hittar allt om auktionen på Christie’s sida om järnladyn varifrån jag lånat den här bilden och suttit och tittat på dräkter.

dispatch

På torsdag ska det handla om brittiskt på TV under julhelgen men redan idag måste jag såklart beklaga sorgen som drabbat Downton Abbeys stora stjärna Michelle Dockery (Lady Mary) som förlorat sin fästman till en ovanlig form av cancer. Irländaren John Dineen som hon faktiskt träffade genom Downtonkollegan Allen Leech (Tom) var bara 34 år och Dockery som var på Downton-promotion i USA med andra delar av ensemblen lämnade dem häromdagen för att resa till honom i Cork och får just idag spendera sin födelsedag i sorg.

Annonser

10 kommentarer

 1. Historien kommer väl ikapp henne, Margaret Thatcher hade en tuff tid och stora samhälleliga förändringar, lättare att sparka på en kvinna.

  Gilla

  1. Henne gick det nog inte att sparka på. Hon sparkade snarare på gruvarbetare i både Yorkshire och Wales genom att skicka polis från andra distrikt på dem när de strejkade.

   Gilla

 2. Thatcher är också en av mina stora förebilder! Inte alltid för den politik hon förespråkande (även om jag håller med henne i det mesta), utan för att hon var en så otroligt stark kvinna och politisk ledare. Hon hade behövts i dagens samhälle.

  Gilla

  1. Nja, jag vet inte om hon är min förebild med sin politik alls men jag fascineras av hennes styrka och imponeras av att hon alltid gjorde just det hon sa att hon skulle göra.

   Gilla

 3. Man kan lätt säja att Margaret Thatcher inte var speciellt populär här i Wales, nedlagda kolgruvor m m.

  Gilla

  1. Nej det är precis som i Yorkshire. Hon skickade ju poliser dit från helt andra delar av landet så de inte skulle känna gruvarbetarna.

   Gilla

 4. Åsa F M · · Svara

  En av de bästa filmscener jag sett är från ”Billy Elliot”, det är 80-tal och gruvarbetarstrejk och kravaller – Billy (som barn) går med sin tjejkompis efter en gata, de drar med pinnar i staketet de går längs med så att ett smattrande ljud uppstår, rätt som det är har staketet tagit slut och i stället står där en massa poliser med sköldar, barnen bara fortsätter och låter pinnarna glida längs sköldarna i stället.. Ungarna är SÅ vana vid polisen att de inte reagerar.

  Gilla

  1. Usch ja, den är speciell. I de där samhällena är barnen vana vid allt möjligt som drar dit polisen. Mina kollegor vid järnvägen brukade ungdomarna skjuta luftgevär på när de skulle laga signaler…

   Gilla

 5. Åsa F M · · Svara

  Hua…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

cornishbirdblog

Little Local Adventures

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: