Rosenfeldt och ITV

Hans Rosenfeldt satt i stolsraden bakom mig på flyget från Arlanda till Gatwick för ett par år sedan. Då tänkte jag inte så mycket på varför han kanske skulle dit för vem åker inte till London? Dessutom hade vi bara några månader tidigare hamnat på samma plan som Tareq Taylor från Kastrup när han säkert var på väg att jobba mer med sitt Nordic Cookery för BBC.

Idag tänker jag att det kanske inte alls bara var som turist även om han hade med barn. Manusförfattaren och programledaren Rosenfeldt skriver inte bara avsnitt till Bron utan har nu skrivit en helt egen serie till brittiska ITV tillsammans med Nicola Larder som var med och producerade The Tunnel som var britternas version av Bron. Det är helt enkelt så att Storbritannien älskar våra svarta, nordiska kriminalhistorier och nu har de bett om en egen historia istället för att bara göra engelska versioner av redan existerande skandinaviska. Serien heter Marcella vilket är namnet på huvudpersonen som är kriminalpolis. Hon ligger i skilsmässa och begraver sig då i jobb vilket gör att hon tar tag i ett gammalt olöst fall med en seriemördare.

BUCCANEER MEDIA FOR ITV MARCELLA Images taken at the read through in London. Pictured: LAURA CARMICHAEL as Maddy Stevenson.

Laura Carmichael långt från Downton vid genomläsningen av Marcella                                    Foto: Buccaneer Media for ITV

Nyheten om Marcella dök upp i somras och nu har inspelningarna precis börjat i London med omnejd. Serien sägs börja visas till våren och i huvudrollen ser vi Anna Friel som de av er som tidigare bott i England kan känna igen från serien Brookside som blev lite av hennes genombrott men som sedan dess gjort mycket annat både på scenerna i West End och i filmens värld och även varit Golden Globe-nominerad i USA för serien Pushing Daisies. En av birollerna görs av Laura Carmichael vilket känns kul för oss Downton-fans som får se Carmichael göra någon helt annan. Nina Sosanya från Sista tangon i Halifax är också med liksom flera andra bekanta namn. Jag har inte sett något datum för svensk TV men utgår från att den naturligtvis kommer hit.

 

Annonser

2 kommentarer

  1. Åsa F M · · Svara

    Verkar vara något att se fram mot!

    Gilla

    1. Ja jag tror det kan bli en bra kombination av svensk melankoli i engelsk miljö. Hoppas det ändå känns klart engelskt men det gör det nog med regissör, skådisar och miljö. Sverige och England är en bra kombination. 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

cornishbirdblog

Little Local Adventures

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: