Om brittisk nederbörd och magneter

Paris. Vad kan jag säga? Idag är det omöjligt att inte hänga med i hemskheterna där och jag undrar fortfarande hur min franska kollega tog sig hem eftersom hon måste ha hamnat mitt i det när hon kom med tåg till Paris sent igår kväll efter ett möte i Belgien så nu får jag sitta och undra tills på måndag eftersom jag bara har hennes mobilnummer på kontoret. Det är fasansfulla bilder som rullar på nyheterna som jag tittat på då och då sedan igår kväll när det bröt ut just som jag skulle stänga av TV:n. Jag försöker att undvika de allra värsta men det är så hemskt att det är svårt att låta bli och så försöker jag följa med i vad som händer i min gamla hemstad Bryssel där det nu gjorts arresteringar i relation till detta. Det som har hänt är verkligen en attack just mot alla som bara gick ut och förlustade sig en fredagskväll som vem som helst av oss hade kunnat göra. Nu hoppas jag att vi inte tappar huvudena och blir aggressiva och rädda av detta och framför allt att det inte leder till fler övervakningar av allt och alla men det är helt klart att vi nu nått en ny nivå i samhället och de kommande veckorna kommer nog att präglas av misstänksamhet tyvärr.

Jag som faktiskt har möjligheten här hemma i Malmö har också gett mig tid att tänka på annat idag för att koppla av. Det var riktigt skönt att få en ursäkt att sätta sig framför datorn och skriva ett inlägg och det ska handla om en serie ni som gillar populärvetenskap kan titta på.

En av de mer kända programledarna när det gäller serier om Storbritanniens är Adam Hart-Davis som ni kanske sett i program som ”What the Romans Did for Us” och ”The Victorians”. Själv är han både kemist och numera skribent och alltså programledare. Uppvuxen i en publicistfamilj har han ett intresse för informera just om vetenskap och vad den gjort för oss. Den första större serie han gjorde för TV var faktiskt under senare hälften av 90-talet då han efter en tid som journalist uppe i Yorkshire ville presentera vetenskap inom Yorkshire Televisions räckvidd, det vill säga även Lincolnshire och Norfolk och grannområdena. Programmet Local Heroes uppstod och blev så populärt att det övertogs av BBC och visades nationellt. Hart-Davis cyklar omkring i regionen och besöker platser associerade med kända personer och deras upptäckter och ofta är de här personerna från ganska enkel bakgrund och har lyckats komma på samhällsförändrande hjälpmedel.

Towneley Hall i Lancashire är platsen du ska besöka om du vill veta mer om hur man först började mäta nederbörd i Storbritannien under andra halvan av 1600-talet. I den första delen får du veta mer om just detta men också lära dig hur fontänen på Chatsworth House fungerar och vad den har att göra med Crystal Palace och det handlar också om både elektromagnetism, strålning och jättehammare. Här kommer avsnittet:

2 kommentarer

  1. Händelserna i Paris är verkligen svåra att ta in, så fruktansvärt!

    Gilla

    1. Ja det är så utstuderat mot den personliga friheten också.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: