Finansiera pubar och statyer

Det här med crowdfunding där du själv betalar in en summa för att stödja ett projekt eller en affärsidé du tror på har ju blivit ganska stort i Sverige på senare år men har du som kanske är anglofil tänkt på saker du kan stödja i Storbritannien också? Visst vore det roligt att kunna bidra till något du tror på och tycker om? Ofta får du som investerare olika fördelar i steg som beror på hur mycket du investerar även om du som inte bor i Storbritannien får något tillbaka på skatten för det i det här fallet.

Själv har jag varit med och hjälpt mitt favoritband The Men They Couldn’t Hang med ett nytt album vilket känns jättekul och vilket gav mig gratis nedladdningar och andra godbitar. Här har jag plockat ut några aktuella projekt jag själv tycker verkar spännande och vilka kommit en bit på vägen och inte bara har tre dagar kvar till finansierings-deadline. Alla ligger på välkända crowdfundingsajter där du lätt hittar andra projekt också. Självklart får du göra din egen riskanalys och gå efter vad som känns rätt för just dig om du hittar något intressant. I mitt fall satsade jag bara några hundralappar men det var en rolig erfarenhet och jag skulle gärna göra det igen.

The Stable Musical Theatre UK

Teatern som vill producera tio musikaler de närmaste åren och som knutit flera prisvinnande sångskrivare, koreografer och andra till sig. De hoppas nog att åtminstone någon ska bli en kassasuccé i West End.

Saltdean Lido

I Brighton som är älskat av många svenskar finns detta utebad och byggnadsminne från 1938. Som ni som såg filmen om National Trust häromdagen vet så är det svårt att finansiera historiska byggnader i Storbritannien utan hjälp från allmänheten. Här behöver man få mer elektricitet så att man kan få tillräckligt för att nästa sommar ha uppvärmda pooler.

saltdean

The Duke of Marlborough

Vill du bli pubägare? Då kan du hjälpa till att rädda en historisk pub i Suffolk. Jag skulle tro att det finns många andra pubar att rädda på det här sättet om du letar. Klicka på länken och se presentationen med ett par fina representanter för Suffolk Punch som filmens bryggarhästar.

Staty av Capability Brown

Jag vet att många av er läsare är trädgårdsentusiaster. Ingenstans i landet finns det någon staty av den kände trädgårdsarkitekten Lancelot Capability Brown. Här är din chans att ställa detta till rätta och få till en i brons.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

Rule Britannia

- alt i anglofili

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: