Kensingtonpalats som blev vandrarhem

Nej jag talar såklart inte om Kensington Palace. Ni som kan ert London kanske minns vandrarhemmet i Holland Park? Själv älskar jag Holland Park med sin japanska trädgård och sina ekorrar där jag ofta promenerade när jag bodde i London för att få en dos av det välmående Kensington i kontrast vårt studentrum i Harringay med kackerlackan Bogadisman springandes mellan trappan och badrummet på fredagskvällarna. Idag minns jag inte ens om han verkligen var en kackerlacka. Borde det inte funnits fler av dem då?

I vintras öppnade det före detta YHA-vandrarhemmet i ny regi, denna gång som Safestay Holland Park och alltså kan du återigen bo i Kensington med gångavstånd till High Street och bort till Notting Hill och med en fiskdamm utanför fönstret. Byggnaden består egentligen av flera och man kan hamna i det som är kvar av det jakobinska palatset Cope Castle från 1605 med sin fantastiska historia full av kungligheter och Cromwell (resten bombades under kriget då det var känt som Holland House) eller i det 1950-talskomplex som är tillbyggnad. Här finns de mesta som bör finnas på ett vandrarhem inclusive ett fåtal familjerum (ett med privat takterass och det har också en av sovsalarna) och de privata rummen har TV. Sängarna har inte bara lampor utan också USB-uttag (det var länge sedan jag bodde på vandrarhem – är sådant standard nu?) Är du 16-17 år så får du bo här utan föräldrar men det måste fortfarande vara i sällskap med en vuxen.

Foto: Mike Peel

Foto: Mike Peel

Cafét säljer ingen alkohol eftersom huset måste följa parkens regler om sådant så blir du sugen på det så får du ta dig en sväng till närmasta pub. Kvällsöppet snabbköp finns ett stenkast bort men orkar du inte bry dig kan du istället köpa stor frukostbuffé och är det fint väder finns det gott om uteplatser att äta den på.

TripAdvisors läsare är inte lika översvallande som flera andra sajter som hunnit betygsätta stället men nästan alla som kan jämföra säger att det är en klar förbättring om man minns just YHA:s vandrarhem. Safestay driver tre vandrarhem till varav ett i Londonstadsdelen Elephant & Castle och de andra i Edinburgh och York.

HH

Holland House som det såg ut intakt.                Foto: Wikipedia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

Rule Britannia

- alt i anglofili

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: