Kanalbåt eller lyxlägenhet

Från slott till koja igen. Det är inte alla som har råd att bo på Downton och faktiskt heller inte i London. Just nu cirkulerar det en intressant karta på sociala medier som visar prisläget på boende vid olika tunnelbanestationer. ”London Underground Rent Map” är gjord av Thrillist och visar genomsnittskostnader per månad på upp till en kilometer från varje station.

Foto: Thrillist

Grafik: Thrillist

Som ni ser ger den en enkel överblick över prisläget i olika delar av London och den som känner till staden vet att man bara behöver gå runt ett hörn så kan man befinna sig i en helt annan typ av stadsdel (lite som i Malmö som inte heller har alla de skogsdungar och bergknallar som skapar gränser i Stockholm och Göteborg) och blir därför inte förvånad över att priserna skiljer sig rejält åt vid två näraliggande hållplatser. Däremot kan man förvånas över att till exempel ett slitet område som Finsbury Park är dyrare än det mer medelklassbetonade nedre Wimbledon. Visst är Finsbury Park betydligt mer centralt men kan det verkligen påverka så mycket? Jag som bytte till buss där på min väg hem när jag bodde i London mötte mest invandrare och tiggare och tunnelbanan var ibland plats för slagsmål med en och annan blodpöl. Det är inte den uppfattning jag har av Wimbledon även om tunnelbanestationen ligger i en enklare del än de stora, fina husen i de gamla övre delarna så för mig låter det ändå konstigt och man ska komma ihåg att det är genomsnittspriser och att vissa gatuadresser på varje plats kan vara billigare eller dyrare än detta.

Vill du flytta till London och undrar var tusan du har råd att bo eller om det finns någonstans du alls har råd att bo helt ensam? Då kan du kika in på Find Properly som är de som samarbetat med Thrillist för att ta fram denna karta. Deras sajt hjälper dig att hitta lägenhet i London och är baserad på tunnelbanelinjer den också men mer interaktiv. Här kan du klicka på en linje och få genomsnittspriser per vecka visade men sedan också klicka dig vidare in på olika hållplatser och se lägenheter som finns att hyra och du kan också söka bostad enligt kommunalskattesatser och efter hur lite brott som begås i stadsdelen. Här kan jag surfa runt hela natten och få insikter som att jag måste ha åtminstone 400 pund i veckan att lägga på boende i South Kensington men gärna betydligt mer. Vid Paddington däremot kan jag faktiskt hitta enrummare för under tvåhundra pund i veckan om jag inte är petig men att leta där kan vara jobbigt för anglofilen för rätt som det är dyker det upp en kanalbåt i Little Venice till uthyrning!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The cornish bird

Cornwall's Hidden Stories

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: