Septemberutmaning – Rabatt för två

Jag älskar ju att åka tåg så när septemberutmaningen handlar om transport så hänger jag på och berättar att det nu har kommit ett nytt rabattkort för den som vill resa mycket med tåg i Storbritannien. Eller, nytt och nytt…det har funnits i några månader nu men är hur som helst nykomlingen i sammanhanget. Tidigare har vi alltid använt oss av Family and Friends Railcard för att få ner kostnaderna för våra tågresor men nu är dottern över femton år gammal så det går inte längre och som ett brev på posten dök det upp: Two Together Railcard. Det ger visserligen inte rabatt till oss alla tre längre men två är bättre än inget. Vi har valt att låta dottern och jag vara kortinnehavare eftersom maken ibland åker till sin syster några extra dagar medan vi dundrar runt på utflykter men annars hade vi kunnat köpa ett ”16-25 Card” separat till henne också vilket definitivt hade varit nödvändigt om vi bott i England och rest mer än vi gör.

Rabattkort

Rabattkort

Till skillnad från ett familjekort så måste du ha foto på de två resenärerna för att köpa Two Together men det är ju inte så komplicerat att skaffa. För att köpa kortet går du precis som vanligt till närmaste järnvägsstation (alltså inte Heathrow eftersom de inte har en ordentlig biljettkassa till snabbtågen där men till exempel Gatwick går bra) och fyller i en blankett, lämnar in dina foton samt betalar trettio pund som är standardpriset per år för de flesta rabattkort. Blanketten kan du förövrigt skriva ut redan hemma och fylla i. Åker du långa sträckor som London-Cornwall eller Skottland så har du definitivt tjänat in de där trettio punden snabbt, oftast redan första resan vilket du märker när du bokar biljetter online. Biljetterna kan du boka innan du köpt kortet, så länge du vet att du kommer att köpa det innan du reser på dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: