Brittisk design på IKEA

Har du sett IKEA:s nya kollektion i design av kända Ilse Crawford som kommit nu i helgen? Kollektionen heter Sinnerlig och du kan läsa mer om den här:

Klicka för att komma åt IKEA_pressmaterial_SINNERLIG_aug_15_sv.pdf

Matplats, arbetsrum och vardagsrum är vad IKEA och Crawford har jobbat med och det är mycket naturmaterial som trä, bambu och kork eftersom Crawford menar att det är vad vi idag suktar efter när vi i övrigt är så inne i en digital värld. Vi behöver balans i tillvaron helt enkelt. Just kork är dessutom ljuddämpande och själv tycker jag som jobbar med miljö att det är jätteroligt att korken får en nyanvändning nu när vin mer och mer har plastkorkar eller bara skruvlock och korkeksskogarna med sin biologiska mångfald därmed varit hotade. Ur kollektionen tycker jag förövrigt själv att inte minst stengodskaraffen i grått och grönt är fin liksom en korg i sjögräs även om jag inte är lika förtjust i smala ben på bänkar och bord.

Foto: IKEA

Foto: IKEA

Vem är då denna designer? Jo hon föddes 1962 i London och undrar du över förnamnet så har du rätt i att det är danskt. Hennes mamma som var artist och pianist var danska så det där med naturmaterial kanske finns i blodet. I grunden har den sedan barndomen konstintresserade Crawford en examen i historia men började sedan jobba på arkitektkontor och fick så småningom ta hand om en arkitekttidning innan hon därför gled in på att få starta tidningen Elles magasin om inredning – Elle Decoration. Sedan startade hon eget och ger nu också ut böcker om inredning. Vill du läsa mer om hur det blev så och hennes ganska dramatiska uppväxt så kan du läsa den här intressanta artikeln i The Guardian. Den har några år på nacken men ändå finns här massor – inte minst om hennes inblandning i hotellet Soho House New York.

Det här med hotell är faktiskt något hon fortsatt med och i House and Garden kan du läsa om hur hon varit med och skapat Ett hem i Stockholm. Kanske något för dig som vill se mer än bara på IKEA. Apropå IKEA – visste ni att de tänker öppna småbutiker inne i stadskärnorna i Storbritannien på försök? Något att återkomma till när de öppnat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

Rule Britannia

- alt i anglofili

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: