Hotell i Hammersmith

Bra hotell i London är en ständigt återkommande fråga på det reseforum jag är med i och det är inte så konstigt så ojämn standard som det tycks vara på dem. Antingen lyxhotell eller sunkiga hålor med bruna mattor i badrummen.

Hotellkedjan Novotel har ett hotell vid Paddington som man sällan hittar rum på till priser lägre än tvåtusen kronor natten vilket är galet för en stor hotellkedja i mellanklass men så är läget idag i de centrala delarna. Däremot ligger Novotel West i Hammersmith bara några extra tunnelbanehållplatser västerut (och längs Piccadillylinjen till och från Heathrow dessutom). Här händer det att man kan lyckas hitta rum som känns prisvärda ibland.

Hotellbaren Foto: Novotel

Hotellbaren Foto: Novotel

Hotellet ligger fem minuters promenad från tunnelbanestationen Hammersmith med sitt köpcentrum och dessutom ännu närmare den stora busstationen här med bussar till Kensington, Chelsea och vad du nu kan behöva.  Själva hittade vi hit genom bussentrén på bottenvåningen som inte var så vacker och tog oss med hiss upp till den stora, luftiga receptionen. För att vara en stor hotellkedja kändes det redan där personligt och väldigt serviceinriktat.

Hotellet är gigantiskt och vi fick gå runt diverse korridorer till rummet men det var väl skyltat. Väl där var vi inte särskilt imponerade av inredningen med ett murrigt skrivbord, vita väggar och vitt i sängen och inte vidare ombonat alls men teven hade massor av kanaler, WiFi fungerade, sängarna var rena och sköna, duschen ok och det mesta av vår vakna tid var vi ändå inte på rummet.

Vår första kväll var sen ankomst så vi passade på att äta på hotellet eftersom restaurangen såg bra ut. Det visade sig att á la carten var stängd men vi förstod inte detta förrän vi placerats och servitören berättade om buffén. Varje kväll finns alltså buffé också och det för oss betyder ofta att restaurangen vill bli av med rester men vi beslöt oss för att stanna eftersom dottern älskar bufféer där hon vet att hon hittar något. Det visade sig vara helt okej om än inget himlastormande och där fanns gott om fruktupplägg vilket vi gillade.

Frukostmatsalen var i samma lokal morgonen därpå och vi trodde det skulle bli kaos mitt i det skollov som var men personalen hade öppnat det konferensrum som smidigt ligger bakom frukostrummet så det var gott om plats. Detta rum vette åt den ökända och fula motorvägsbron Hammersmith Flyover men den är svår att dölja i centrala Hammersmith. Frukosten i sig hade godkänt kaffe för ett engelskt hotell och det mesta i varmt och kallt man kan tänka sig när det gäller färdigt. Flera sorters bröd, bra med frukt och hyfsade engelska korvar bland det varma.

Hammersmith_Flyover_-_geograph.org.uk_-_1091630

Hammersmith Flyover

I receptionen finns en hel rad datorer att använda gratis för gästerna och på samma plan ligger också den luftiga men mysiga baren som har en (lite sliten) terrass under bra väder. Här sitter man gärna och varvar ner efter en dag i sus och dus och här finns också en liten souvenirbutik.

Hotellets gym får bara användas av den som är femton år eller äldre men det är ju en normal regel. Det var glasdörrar in dit och det såg välutrustat ut. Det här är definitivt ett hotell jag skulle kunna bo på igen om priset känns rätt just för att stämningen var glad och frukosten bra. Sedan gör det ju inget att det ligger på gångavstånd från en av mina favoritpubar nere vid Themsen. Är du i London för en konsert på Hammersmith Apollo så är det på snubbelavstånd.

 

Annonser

2 kommentarer

  1. bara det finns engelsk frukost så är jag nöjd 🙂

    Gilla

    1. Ja det gjorde det här och storhotellen har ibland trista massinköpta korvar men de här var okej.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

cornishbirdblog

Little Local Adventures

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: