Europas mest barnvänliga destination

Det kända guideboksförlaget Lonely Planet har utsett Europas bästa familjedestinationer 2015 och vinnare blev lite otippat grevskapet Kent som slog platser som Budapest och Schwarzwald.

Guiden nämner att det nuförtiden inte bara är P&O-färjorna över Engelska kanalen eller ärkebiskopen av Canterbury man förknippar med Kent utan snarare den fina stranden i Broadstairs, Dickensmiljöer och Dreamland i Margate. Allt gott så långt men när den här nyheten kom ut för ett par dagar sedan så följdes den snabbt av en artikel av Ben Hatch på The Telegraphs resesidor. Hatch har rest överallt i Storbritannien med sin familj och gett ut boken Are We Nearly There Yet? om detta och han är inte imponerad av Kent som han tycker inte ens passar familjer som bor just där

chadwick

Dreamland? Mer som en amerikansk småstad. Foto: Nigel Chadwick

Jag fnissar högt när jag läser artikeln om hur slottet i Dover förvisso är en toppattraktion men tyvärr så full av franska skolbarn som slår varandra i huvudet med de träsvärd de just köpt att det är omöjligt att höra något.

Turner Contemporary i Margate må vara ett fantastiskt konstmuseum men hur roligt tycker barn generellt att det är med sådana? Den prisbelönta safariparken Port Lympne är totalt övervuxen med nässlor och dessutom högst upp längs en brant backe. På Canterbury Tales doftade det en blanding av kattpiss och klorin och barnen blev livrädda för vaxdockorna.  Inte ens Dickenshuset i Broadstairs var kul eftersom barnen hänvisades till en toalett jättelångt bort trots att Dickens på sin tid var så barnkär…

Finns det då inget bra i Kent. Jo, Chatham Historic Dockyard med sitt maritima arv är riktigt bra även om det inte kan mäta sig med Portsmouth. I övrigt tycker Hatch att Devon, Cornwall och norra Norfolk med sina fantastiska stränder är roligare liksom Dorset för sina barnvänliga muséer. Han slår också ett slag för det välkomnande familjen fått i både Liverpool och så gott som hela Skottland och tycker att Lake District är något av det vackraste man kan ta barnen till.

Chatham Foto: Wikipedia

Chatham Foto: Wikipedia

Det kommer väl knappast som något förvånande att jag instämmer i hans undran jag som älskar Cornwall. Vad har Kent att sätta emot en fantastisk strandkultur, delfiner, mystiska grottor och coola surfcaféer? Jag tycker själv förörvrigt att hela listan (som roligt nog inkluderar Åland) är lite underlig för nog är Barcelona roligare än Budapest för barn? Finns det då inget för barnfamiljer i Kent enligt mig heller? Jo det är klart det gör men Margate skyr jag som pesten. Broadstairs är mycket finare och Dover Castle är en fantastiskt spännande plats där de barn som vågar kan gå ner i tunnlarna i berget och de lite yngre barnen stannar uppe och botaniserar bland riddarsaker. Jag tycker också att naturen i Kent lämpar sig för den som vill hyra stuga på landet och låta barnen vara ute lite som i Sverige bland stigar och lövskogar. Trakten har också den stora fördelen för oss svenskar att vara nära London som vi enkelt når och det är därför lätt att upptäcka eller bara göra en dagstur till.

 

Annonser

4 kommentarer

 1. Intressant tips, själv reste vi inte med småbarn, dyrt.

  Gilla

  1. Ja har man många barn så kostar det ju en del. Man får lära känna folk på roliga ställen och byta bostad över semestern.

   Gilla

 2. En lite konstig lista om du frågar mig…

  Gilla

  1. Haha, ja väldigt. Var är Grekland? Jag tycker det verkar PR. Trodde Lonely Planet var mer seriösa.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The cornish bird

Cornwall's Hidden Stories

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: