Peter O’Toole med extra krydda

Det har äntligen blivit klart med vem som tar över som ny programledare i Top Gear och även i svensk media har man i veckan kunnat läsa att Jeremy Clarkson ersätts av Chris Evans men vem han är har det kanske inte sagts så mycket om. En del tidningar utgår kanske från att han redan är så känd att han inte behöver presenteras och vistas man mycket i Storbritannien så har man nog inte undgått den drygt femtioårige programledaren som är värd för stora program i både radio och TV.

Evans slog igenom i TV med The Big Breakfast på Channel 4 och startade själv produktionsbolaget Ginger Produktions som ligger bakom stora underhållningsprogram som ”Glöm inte tandborsten” och flera TV-serier innan han sålde bolaget vidare så han kan verkligen branschen och måste ha ett gigantiskt medienätverk.

Själv minns jag honom mest från programmet TFI Friday som jag följde när jag bodde i York. Där höll han låda med allehanda kändisgäster på Channel 4 inför publik och lät band spela sina aktuella hits. Programmet producerades av just Ginger och var brittiskt utflippat. Ofta dök det upp gäster ur allmänheten som hade oanade talanger och kunde röra kroppsdelar på underliga sätt eller sjunga baklänges i den del av programmet som därför kallades ”Freak or Unique”. Det fanns också elaka inslag som ”Ugly Bloke” där fula män bjöds in för att få säga nej till inviter från snygga tjejer. Det här programmet gör att jag tror han passar bra i Top Gear som också det går ut på att vara slängd i käften och jag hoppas bara att de bestämmer sig för att ha en kvinnlig sidekick som de pratat om och att hon kommer att få synas hon också och som mer än bara snyggt våp. Evans är inte utan skandaler han heller förövrigt. Bråk om pengar med olika bolag är bara en av de saker han uppmärksammats för men han gör sig alltså bra framför TV-kameror.

I förra veckan gick ett 19-årsjubileum av TFI Friday som jag faktiskt tittade på av gammal nostalgi och bara det att de inte kunde vänta till tjugo år senare utan valde nitton är typiskt programmet. Ett av de mest älskade inslagen i serien var när Evans lät filma den fantastiske skådespelaren Peter O’Toole som läste texten till Spice Girls ”Wannabe” där jag minns att jag bara satt och gapade innan jag började skratta. Jag lämnar er med detta minne som jag lyckats hitta på YouTube. Ljudet är inte det bästa men härda ut för det finns flera små överraskningar. Zig-ah-zig-aaah på er.

2 kommentarer

  1. Åsa FM · · Svara

    Ha ha, ”mycket ska man höra innan öronen trillar av”!

    Gilla

    1. Ja men visst är han rolig. Som om det vore helt seriöst.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

Rule Britannia

- alt i anglofili

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: