SAS byter flygplats

SAS utökar antalet platser till London och det låter ju bra men det är från Stockholm och Köpenhamn där flygplanen blir större. Göteborgarna däremot får finna sig i att bolaget i höst överger Heathrow där man tidigare under året sålde några slots och tjänade stora pengar på detta eftersom det är så ont om tider på den överfulla flygplatsen (bland annat lär British Airways vara intresserad av att äga mer av irländska Aer Lingus just för att få slots där).

Göteborgarna ska istället få resa till Stansted som inte är min favoritflygplats. Jag tror det här är en jättedålig idé även om SAS nog är medvetna om risken de också. Till Stanstead flyger redan Ryanair mycket billigare från Göteborg och de som betalar mer för reguljärflyg förväntar sig inte att köa i kaoset bland huvudsakligen charter- och budgetresenärer eller att utsättas för snorkig säkerhetspersonal. Det är dessutom inte alls lika bra förbindelser in till London även om den som ska till City kan trösta sig med att vara på rätt sida stan.

Göteborgare, välkomna till er nya SAS-flygplats. Foto: Ralf Roletschek

Göteborgare, välkomna till er nya SAS-flygplats.
Foto: Ralf Roletschek

Det verkar inte vara många göteborgare som har transfers på Heathrow vilket väl är en av anledningarna till detta byte och jag har hört av en insatt bekant att linjen gått dåligt ett tag men jag tror som sagt inte den kommer att gå bättre här. SAS själva verkar enligt tidningen Ipswich Star vara nöjda med att återvända till Stansted efter fjorton års frånvaro och nämner korridoren London-Stansted-Cambridge med alla resenärer men till det sistnämnda flyger redan SUN-AIR med British Airways från Göteborg och till Stansted alltså Ryanair så nej SAS, ledsen men jag tror inte på detta. British Airways är förvisso ofta dyrare men det blir säkert de utpräglade affärsresenärernas val om de inte hushåller med budgeten och väljer Norwegian till Gatwick. Det är möjligen då just de med möten i City med närheten till Liverpool Street Station som tjänar på detta. När det gäller svenskar bosatta i London så är ju många baserade i trakterna av Barnes och Richmond med betydligt närmare till Heathrow så barnfamiljerna är kanske inte heller så glada över detta byte. Ska vi hoppas på au-pairerna? Det luktar lite englandsfärja när det nu dessutom handlar om Göteborg…

Annonser

6 kommentarer

 1. vi göteborgare vill också komma hemifrån..

  Gilla

  1. Ja men inte till västra London tror SAS. Eller nej, det gör de ju inte. Det är en ekonomisk fråga…

   Gilla

 2. Annika Harrysson · · Svara

  Är det verkligen sant? Det är i så fall fullständigt gräsligt. Flyger alltid Heathrow och har så smidig transfer med tuben till South Kensington. Stansted är inget alternativ. Det blir alltså BA i fortsättningen här. Tråkigt!

  Gilla

  1. Ja där är du den första att bekräfta det jag skrev att jag trodde alltså…Visst är det trist.

   Gilla

 3. Neeej! Hoppas detta inte är en början på att flytta övriga flyg också. Det är ju en av de största fördelarna med att flyga med SAS till London Heathrow (förutom att de känns mer tillförlitliga än vissa andra flygbolag).

  Gilla

  1. Eller hur. Jag vet inte riktigt vad för fördel de har av Stansted. Det är bara billigare för DEM men vad vinner passagerarna? Jag sitter också och undrar över andra flyg för som jag förstått har de sålt några fler slots men bara annonserat ändringar för Göteborg. Vet inte om det stämmer.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

cornishbirdblog

Little Local Adventures

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: