Gör dagsturen billigare

Många av mina mest lästa inlägg är rena resetips. Ni verkar vilja veta mer om tåg- och bussar och annat praktiskt. Idag tänkte jag därför komma med ett tips för de av er som gillar att åka tåg. Visste ni att många tågbolag har olika rabatter till stora sevärdheter för den som bokar resan med dem? Du kan hitta erbjudanden på deras hemsidor och skriva ut men också leta efter tågbolagens broschyrer med rabattkuponger om du vill vara spontan och redan står på stationen.

Eftersom bolagen konkurrerar med varandra på populära sträckor (inte minst London till Birmingham) så lockar de med lite extra så här har jag letat upp några exempel som gör dagsturer lite billigare.

London Midland (och även Chiltern Railways vars tåg du hittar på Marylebone i London) har ”gå två – betala för en” på många av husen med Shakespearanknytning i Stratford-upon-Avon men också Warwick Castle. Vill du till Birmingham så hittar du 30% rabatt på en rundtur i chokladfabriken Cadburys och diverse andra familjeaktiviteter.

twoforone

Är du istället uppe i Nordengland så är Northern Rail ett vanligt alternativ för att ta dig runt. Här gäller två för en-priser för inträde till fotbollsmuséet i Manchester, vikingacentret Jorvik i York liksom många andra sevärdheter där och till olika familjeaktviteter i Blackpool bland mycket annat.

First Great Western erbjuder fyra timmars vistelse på spa i Bath till priset av två timmar. Just nu har de också 20% rabatt på inträdet till Lost Gardens of Heligan i Cornwall och två för en-rabatt på båtturer och slott men just här får du sällan lika mycket rabatt mitt under högsommaren då hela England semestrar i Cornwall. I Wales erbjuder de en hel dags surfande på Gower Surf School till halvdagspris och både där och i Cotswolds är det rabatt på cykel- och sightseeingturer.  Hos First hittar du också rabatt på olika hotell i Sydvästra England.

I Skottland ger ScotRail dig två för en-erbjudanden på bland annat spökbusstur i Edinburgh, inträde till nationella maritima muséet och diverse palats och familjeaktiviteter.  Det här var bara ett axplock och även Virgin Trains som kör de stora stambanorna mellan London och Glasgow/Edinburgh via Nordengland har till exempel en massa rabatter även för den som tar tåg till London och detsamma gäller Abellio Greater Anglia om du vill se Cambridgeshire, Essex, Suffolk och Norfolk (det sistnämnda är mer än en dagstur från London).

Vill du jämföra priser mellan olika bolag som kör till samma destination innan du bestämmer dig för om erbjudandena är bra så hittar du samlade tågpriser här. National Rail har faktiskt också en egen sida med rabatter samlade men Days Out som den heter fokuserar mest på dagsturer från just London till Kent, Sussex, Hampshire och Oxfordshire så jag valde att inkludera några individuella bolags hemsidor som inte bara håller sig där om du skulle råka befinna dig någon helt annanstans än i London eller vill åka längre.

7 kommentarer

 1. Husen nedan var festande, men……
  Bra restips!

  Gilla

  1. Tack. Ska in och läsa hos dig snart, nu när det är lördag.

   Gilla

 2. Peder · · Svara

  Först vill jag tacka för en finfin blogg om England.
  Mit tips för de som skall resa med tåg är att skaffa ett interrailkort. Finns flera olika att välja på men jag brukar köpa ett som ger obegränsade resor under 15 dagar. Då kan man hoppa på och hoppa av där man känner för det och det är ett utmärkt sätt att bekanta sig med landet och olika städer. Man behöver inte heller krångla med biljetter, bara kliva på och åka

  Gilla

  1. Tack så mycket och välkommen.
   Ja om man ska åka riktigt mycket så kan InterRail vara toppen för man har ju dessutom resan dit betald. Lite platsbokningar behövs på en del tåg bara.

   Gilla

   1. Peder · ·

    I england tror jag inte man behöver platsboka, åtminstone inte förra året då jag åkte runt men det stämmer att man behöver det på resan till England. Har du tips på något trevligt ställe där man kan spendera en natt eller två i Yorkshire får du gärna dela med dig. Tänker mig något som man lätt tar sig till med tåg (ev. buss) och som är litet.. tänk Emmerdale 🙂

    Gilla

   2. Du kan behöva boka ner till Cornwall sommartid om du alls vill ha sittplats – speciellt lördagar när det är stugbyte. Nattågen till Skottland också.

    Gilla

   3. Jag har mest gjort dagsturer när jag bodde i York (men i fina småstaden Richmond har jag ett B&B jag skrivit om) men Emmerdale-byar finns det gott om. Pateley Bridge är en med bra bussförbindelser.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

cornishbirdblog

Little Local Adventures

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: