Elegant tehandel

Imorgon är det London Marathon och råkar du vara där så kan du i Time Out hitta var de springer och var du ser det bäst. Det råder också kunglig babyfeber i landet så det är mycket att hålla koll på. Mitt i detta stannar jag kvar i London och tänkte ge ett tips till de av er som älskar kvalitetsté.

Chinatown är såklart speciellt välsorterat när det gäller asiatisk mat och tehyllorna i snabbköpen där är fulla av roliga téer men det är inte alls dit vi ska utan till Postcard Teas på Dering Street alldeles vid New Bond Street mitt i de finare shoppingkvarteren. Det här är en ganska välkänd butik bland teälskare men många turister missar den och köper te på Fortnum & Mason och liknande istället (vilket inte heller är helt fel). Här får du dock en dedikerad tehandel där fint te är det enda man specialiserat sig på tillsammans med idén att skicka dessa i tebrev åt den som vill handla online. Små ”vykort” med utvalt te som du kan få skickade till vänner var som helst i världen är en underbar idé tycker jag och du läser mer om hur du skickar dem på hemsidan.

Postcard Teas

Postcard Teas

I butiken som lockar redan från utsidan och är ganska avskalad inuti finns sextio olika téer och alla vet man precis varifrån de kommer. Det här var faktiskt den första butiken i landet som märkte sina téer ordentligt och de är alltid på resande fot för att hitta ny inspiration. Billigt är det inte men i gengäld hittar du också porslin till ditt kinesiska tedrickande här vilket var anledningen till just vårt första besök. De asiatiska butikerna i Storbritannien är mer vardagsbetonade och inte alltid ens kinesiska utan vietnamesiska och liknande och har därför inte så mycket när det gäller tillbehör till tetraditioner (i just Stockholm finns det faktiskt två med fint sortiment däremot). På Postcard Teas kan du till exempel köpa en så kallad gaiwan (kinesisk tekopp med lock) och du får gärna sätta ihop lock med kopp precis som du vill när du väl har hittat din modell för här är det du som är kund. Stämningen är lugn och rofylld och på söndagar kan du gå på teprovning.

postcan

Annonser

2 kommentarer

  1. Eller också kan man köpa sitt te av drottningen själv;-), vi har samma smak tydligen, det där fina guldteet som togs fram till hennes jubileum, Assam från Brahmaputra och Yannan från sydvästra Kina med en touch av citron och grape, i en vacker burk i vitt och guld blir det ytterligare en förhöjd upplevelse:-), finns på Buckingham Palace. Kanske inte ändå att det intas riktigt samma eftermiddagstid här, hört att den är helig för henne, tiden hos mig kan variera:-)

    Gilla

    1. Haha, ja tiderna varierar hos mig också. Jag älskar assamte till sötsaker som scones. 😀

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

cornishbirdblog

Little Local Adventures

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: