Låt dig inte provoceras

I några dagar har jag funderat på om jag skulle dra in Katie Hopkins i bloggen men nu har svensk kvällspress gjort det så jag känner att jag måste. Egentligen är Hopkins en sådan där man helst inte vill ge mer offentlighet utan bara glömma bort för publicitet ger henne syre. Som en kackerlacka borde hon istället krypa tillbaka in i mörkret och stanna där för kackerlackor är just vad hon kallat de båtflyktingar som försöker ta sig in i Europa från Afrika. Hon har också sagt att hon inte bryr sig om deras situation och inte rörs av bilderna utan snarare vill att man använder stridsfartyg mot båtarna de kommer i.

Hopkins skriver för slasktidningen The Sun (och kallar sig journalist fast hon inte är särskilt objektiv) och Aftonbladet berättar idag hur många britter nu kräver att tidningen river hennes kontrakt och om hur hon anmälts till den brittiska pressombudsmannen. Jag har följt det här i brittisk media i några veckor nu för det är inte bara den här sista katastrofen hon yttrat sig om och jag måste faktiskt tillägga att det inte alls är bara pressombudsmannen som får fallet på sitt bord utan att hon nu också polisanmälts av The Society for Black Lawyers. Jag måste säga att jag är förvånad över att det dröjt så länge tills någon gick längre. Brevet till poliskommissionären hittar ni i den här artikeln och det ger bakgrundsinformation om hur samma sorts terminologi användes under hemskheterna i Rwanda.

Komikern Russell Brand har sagt att det inte är Hopkins fel att hon säger allt detta utan att hon är olycklig. ”It’s not her fault at all, she’s just the pus emerging from the pimple of our policy.” citeras han i en artikel enligt vilken han också sägs ha liknat henne vid nazisten Himmler eftersom han inte alls gillar det hon säger utan bara verkar ha någon sorts förståelse för varifrån det kommer.

Vem är då Hopkins? Hur har hon blivit så stor? Svaret är att hon gjort sig ett namn genom dokusåpan The Apprentice där hon själv tror att hon tagit sig hela vägen till final hos Lord Sugar om det inte varit för att hon hade problem med barnpassning och var tvungen att hoppa av serien. Några av oss tror att hennes syrliga kommentarer om medtävlare och överviktiga barn kan ha hindrat henne för det är hon också känd för. Innan detta pluggade hon bland annat på universitetet i Exeter och fick sedan jobb på Met Office, brittiska SMHI. Det var under tjänstledighet därifrån som hon deltog i The Apprentice. Hon kommer från en liten sömnig stad i norra Devon och man frågar sig hur det är möjligt att då bli så här? Är det bara så enkelt som att hon ville bli kändis även om det var genom att ständigt komma med kontroversiella uttalanden? Hon fick vara med i Celebrity Big Brother också och säkert just på grund av den förmågan. Står hon för hälften av allt hon vräker ur sig eller är det just bara för att synas? Vad har hon i såfall tänkt göra sedan? Det är ju ingen långtidsplan att sitta och röra upp känslor i nationen på det här viset. Jag ser att Bryony Gordon i The Telegraph också undrar över detta och hon förklarar så bra varför jag tvekade att alls skriva om den här härvan. Daily Mail är som jag sagt tidigare inte världens mest pålitliga tidning men den ger verkligen en bild av Hopkins som en komplex personlighet i den här överraskande artikeln. När ni har läst den kan ni titta på hur hon rör upp känslor i ännu en TV-studio i ett samtal om barns namn – hon låter inte sina egna barn leka med barn med vilka namn som helst minsann. Hennes pappa var elingenjör, inte baron…

Annonser

8 kommentarer

 1. En person jag missat helt och hållet och det låter inte som om jag gått miste om så mycket.

  Gilla

  1. Nej det har du verkligen inte. Det är verkligen inte ofta jag avskyr människor men hon kommer nära.

   Gilla

 2. jag hänger inte med allt som händer 🙂

  Gilla

  1. Hihi, nej det är inte lätt. Hon dyker upp i fler och fler sammanhang nu tyvärr.

   Gilla

 3. Roligt det där med India och Poppy och svarslös blev hon 🙂 ingen som bryr sej jättemycket om denna människa tycker jag. Nästan så svensk media uppmärksammar mer.

  Gilla

  1. Jag har knappt sett något i svensk media utöver AB och DN men Independent skriver minst en grej om dagen om henne (fast de håller ju på att bli rena skvallerblaskan).

   Gilla

 4. Åsa FM · · Svara

  Missat totalt, och lika bra det verkar det som..

  Gilla

  1. Ja verkligen. Nu har FN också reagerat på hennes uttalanden.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

cornishbirdblog

Little Local Adventures

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: