Fotbollskänslor i Manchester

Engelsk fotboll snackas det ju mycket om i svensk press men kanske inte så mycket damfotboll vilket jag sagt tidigare. Dock nåddes även Sverige av dagens stora sportsnackis i England som är den att spelare i Manchester Citys damlag i helgen var ute på fina restaurang Wing efter sin seger som gjorde laget klart för semifinal i damernas FA-cup. Nu är det inte själva restaurangen som är det viktiga utan att Manchester Citys mer kända herrlag just förlorat den viktiga matchen mot Manchester United (yes!) i Premier League och att Uniteds manager, holländaren van Gaal också var på samma restaurang och lät sig fotograferas med några av damspelarna i City. Skandalen blev ett faktum när landslagsspelaren Toni Duggan lade upp ett foto på sig och de andra tjejerna med van Gaal på Instagram. Fotot finns på Manchester Evening News.

Toni Duggan i landslagsdress   Foto: James Boyes

Toni Duggan i landslagsdress.   Foto: James Boyes

Det är ju något speciellt med rivaliteten hos derbylag i fotboll. Everton (förövrigt Duggans moderklubb) och Liverpool samt Manchesterlagen City och United hör nog till de som avskyr varandra mest av alla. Däreför blev Duggan fullkomligt bombarderad av hatmail och jag tror inte alls att alla kom från män men jag kan gissa att den stora majoriteten gjorde det. Häri ligger en av de stora skillnaderna mellan herr- och damfotboll som jag ser det. Duggan hade bara lagt ut en bild som förvisso följdes av texten ”Heyyy Luis van G!!! Nice to share a wing” och hon borde naturligtvis känna till all denna rivalitet vid det här laget och fira lite mer diskret men för henne var det säkert bara en kul grej att som landslagsspelare träffa på en annan passionerad fotbollsexpert av rang och känna glädjen av fotboll och att det gått bra för det egna laget. Alla kommentarer hon fick var inte hemska men tilllräckligt många för att hon skulle ta bort fotot och många krävde att hon skulle få sparken från City för att hon inte visade klubben respekt en sådan här eländig dag i synnerhet. Andra var tack och lov mer balanserade men det tråkiga med det hela är att många negativa City-fans också skrev att de nu skulle sluta följa sitt damlag, riva sitt säsongskort och att de helt enkelt inte kunde ta damerna seriöst längre. Sådant behöver damfotbollen inte någonstans alls så jag hoppas verkligen att de upprörda fansen tar sig samman. Förövrigt är fotboll en lagsport och att en spelare gör ett misstag kan inte få gå ut över alla på det här viset tycker jag.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

cornishbirdblog

Little Local Adventures

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: