Engelska nyheter

Jag längtar alltid mer till Storbritannien på vintern. Den största anledningen till detta är inte tidigt mörker och kyla som man skulle kunna tro utan att människorna blir kyligare de också i Sverige medan britterna fortsätter med sitt småprat. En annan anledning är att det är på sommaren Sverige är som vackrast och svårast att lämna (även om polarnattens solljus i Lappland i december är fantastiskt det också). Kvällarna är sommartid extra ljusa hos oss och jag som gillar att fotografera kan göra det länge medan alla de sevärdheter som klappar igen hela vintern i Sverige dessutom är öppna och går att besöka.

Nyss hemkommen från en sportlovsresa till England har jag inte alls landat i Sverige mentalt. Vädret må vara uselt i Vale of York på vintern med vinden vinande över den platta slätten mellan Yorkshire Dales och North York Moors men den här gången var jag längre söderut och även om det är kallt också i England så är det ljummare på dagarna och framför allt varmare på kvällarna än här. Jag bor ju dessutom i Malmö nuförtiden. Det är sällan lika soligt som i Stockholm och den här vintern (hela hösten faktiskt) har ju varit extremt solfattig överallt. Alltså sitter jag nu och längtar tillbaka till landet med bokreklam på järnvägsstationerna och te överallt när man trots allt behöver värma sig. Landet där februaridimman förvisso stoppar in vackra vyer i ett töcken men då blir de ensamma träden på fälten desto mer spännande och det blir också fullt acceptabelt att gå på ett intressant museum eller slå sig ner vid brasan med en pint.

fire

Det händer saker både i England och Sverige för anglofilen. En tråkig nyhet jag upptäckte i London på hemväg förra veckan var att Porters restaurang i Covent Garden har slagit igen portarna och att man därför inte längre enkelt kan äta en Lady Bradford’s sticky ginger pudding utan nu får man bege sig till Berkhamstead i Hertfordshire men det kanske är en bra ursäkt att ta sig till denna historiska stad inte långt från mysiga St Albans. Vi är säkert många som kommer att sakna vällagad typisk engelsk mat till en rimlig peng just i Covent Garden eftersom underbara Rules runt hörnet är betydligt dyrare. Tydligen letade folket på Porters länge innan de bestämde var de skulle slå sig ner.

En glädjande nyhet är att Jönköping någon gång under sensommaren får se The English Shop slå upp portarna. Alla ni som bor i krokarna och läser lokaltidningen har säkert redan sett detta men det kan ju vara bra att veta även för er som bor i andra delar av Småland eller kanske södra Östergötland att ni nu har snäppet närmare till Rodda’s clotted cream.

Apropå mat och dryck så slirar jag in på godis och undrar om trenden att sälja hockeypulver i olika smaker i lösvikt är något som kommer att nå Sverige snart. Eller finns det här redan kanske?
Hockeypulver deluxe

Hockeypulver deluxe

Senaste skvallret enligt den australiensiska tidningen Woman’s Day är att Emma Watson från Harry Potterfilmerna nu är tillsammans med prins Harry men detta dementerade Watson på Twitter där hon tufft sa att man alls inte behöver gifta sig med en prins för att vara en prinsessa. Watson har fått massor av uppmärksamhet för sina tal sedan hon blev FN-ambassadör för kvinnofrågor och det är värt att följa henne för att se hur hon verkar hjälpa många som sitter fast i gamla roller att slita sig loss, både män och kvinnor.
Annonser

2 kommentarer

  1. Jo, jag har nog aldrig längtat till Sverige på vintern, kanske någon gång på Lucia eller så. Däremot längtar jag till Sverige på sommaren i juni, sen brukar det lägga sej. Hösten och sensommaren här i England med blommande ljunghedar kompenserar också nästan för det där världsunikt vackra ljuset i Norden i juni.

    Gilla

    1. Instämmer. Jag längtar mer till England här än Sverige i England. Har bara inte gjort bostadskarriär där så det känns dyrt att flytta tillbaka men tanken finns.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The cornish bird

Cornwall's Hidden Stories

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: