Kvalitetskontrollera din middag

Har du gått förbi en restaurang där menyn ser spännande ut men du undrar över stället eftersom det kanske inte sitter tillräckligt många där inne just då? Ett tips är att kolla upp restaurangens officiella betyg. Är det är bra så sitter ofta ett så kallat ”Food Hygiene Rating” i form av ett grönt klistermärke på restaurangdörren medan sämre restauranger såklart inte vill ha det synligt men det finns också många andra som inte vill sätta upp sitt märke eller inte har hunnit få ett. Märket har svarta cirklar med nummer där ett är sämst och fem är bäst så om man ser en fyra eller femma vid dörren är det ju ingen tvekan att det är OK men ibland vet man alltså inte.

Leta efter detta i England och Wales.

Leta efter detta i England och Wales.

Hos Food Standards Agency som delar ut dessa märken kan du nu också se betygen på deras hemsida och söka på restauranger i olika städer. Kanske är du inte online varje minut utomlands men det tar inte lång tid att kolla upp och du kan ju alltid titta på sidan på hotellet senare och återkomma nästa dag. Ibland måste man våga chansa och jag går oftast bara in om det ser gott och trevligt ut men jag kan ibland känna att det är en bra guide om jag vill äta på enklare ställen som lockar genom att de är exotiska men där det ser lite ruffigt ut och just då inte sitter tillräckligt många människor eller där jag kollat på TripAdvisor och tidigare besökare lämnat väldigt skiftande betyg.

Ni som känner till det liknande danska systemet vet att hygien inte är allt med dessa betyg utan det kan också vara att man inte har alla papper i ordning som gjort att man tappat minst en poäng men det ger ändå en vink om sakernas tillstånd. Den skotska listan visar oftast bara vilka som klarat inspektionerna medan England och Wales har graderingar.

Annonser

2 kommentarer

  1. Har gått mycket kurser i mathygien och jag blev helt manisk när en lärare sa att man vill väl egentligen bara gå på ställen som har fyra, eller fem eller hur? Man tänker väl inte, tre, det är ok, jag ska ju bara äta detta. Så sant! Jag printade ut listor och hade mej. Krånglade till hela lunchrutten på kontoret. Ångesten när vi insett att vi ätit många gånger på ett ställe med bara en poäng … Men där var det gott 🙂 har hört att även England ska byta mot att antingen är man godkänd eller inte, inga steg. Vore skönt för sånna som mej.

    Gilla

    1. Haha, ja man blir lätt yrkesskadad av det man kan. Det är säkert helt ok även med en trea för som jag skriver och som du vet så är det ju ofta pappersstrul och annat snarare än hygien som ställer till det. Det vore nog mer rättvisande att göra som skottarna trots allt.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

cornishbirdblog

Little Local Adventures

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: