Härlig bas för utflykter i Cornwall

Jag väljer ofta boende efter läget när jag reser. Det ska vara lätt att ta sig till och från sevärdheter och järnvägsstationer och är det första gången i en ny storstad så vill jag bo mitt i smeten innan jag hittar ett favoritområde eller två. I lilla Looe är det nära till allt men stationen ligger alldeles vid infarten till staden och för att slippa gå med allt bagage så långt så valde jag Dolphin Guest House vilket visade sig vara en riktig fullträff.
Lite ovanför gatan.

Lite ovanför gatan.

Jean och Peter ville bo på en lugnare plats och skaffade hus i Looe för att försöka sig på det här med bed and breakfast. Jag ville inte rota för mycket i deras privatliv men de var säkert i den stressiga karriärsnurren tidigare när man ser till deras personligheter för det är ett intellektuellt par. Huset de köpte är ett underbart flervåningshus där de tog emot oss när vi kom med andan i halsen strax innan deras stängningsdags vid 22-tiden efter att ha fått ta taxi från Plymouth på First Great Westerns bekostnad på grund av tågfel. Vi mottogs nu inte bara av paret självt utan också av deras underbara airedaleterrier Monty som ville spana in oss innan han återgick till sin plats på glasverandan. Tyvärr finns Monty inte längre med oss eftersom åldern nu hunnit ikapp honom men du som är allergisk kanske ska kolla upp om de skaffat ny hund framöver innan du bokar.
dolpphin2

Alldeles vid floden.

 

Vi fick ett rum högt upp i huset så om du inte vill gå i trappor så meddela detta men det är trappor även upp till dörren så några steg måste du kunna tackla här. Rummet låg på baksidan med obefintlig utsikt eftersom östra Looe ligger nedanför en brant skogbeklädd klippa men det gjorde oss ingenting eftersom det var otroligt fint inrett i mörkrött och gräddigt med tjocka tyger och pösiga kuddar. Badrummet var jättefräscht och hade varmvatten närhelst vi ville och det fanns inget att klaga på. Det var snarare så att vi själva kände att vi smutsade ner den cremefärgade heltäckningsmattan med våra skor och hjulen efter resväskan. Om du tittar på hemsidan så ser du vilka rum som har utsikt och nu kan du också se rummen när du bokar online.
dolphlounge
Frukosten är mycket bra här och lagas oftast av Peter som vet hur man steker det ägg du vill ha. Deras bacon imponerade på oss men såklart finns också vegetarisk version. De har en del lokala specialiteter från fiskehamnen samt typisk hogs pudding från Cornwall om du inte nöjer dig med något mer kontinentalt som flingor. Frukostrummet är litet men välplanerat och man kan enkelt få nya vänner eller sitta tyst vilket man vill. Planera dagen kan man till exempel göra i den lilla ”loungen” vid receptionen med sina fåtöljer och broschyrer eller så berättar Peter (den mer pratsamme av de två) vad du kan hitta på. På kvällarna satt vi mest på den underbara glasverandan med utsikt över floden och beställde en flaska lokalt mousserande vin och kliade Monty. Vissa kvällar delade vi verandan med husets stamgäst – en gammal man som kommer ner varje sommar för att fiska haj (läs mer om detta i mitt inlägg om Looe genom länken ovan). Han hade många roliga historier om båtarna och vi kunde ha suttit där hela nätterna och lyssnat medan vi tittade ut över kullarna på andra sidan floden. Kullar du kan åka över om du tar bussen till Polperro eller Polruan (och vidare med båt till Fowey) om du inte vandrar kustleden dit istället.
Utsikt från verandan.

Utsikt från verandan.

dolphinview2

 

6 kommentarer

 1. Åh, vill också…!!!

  Gilla

  1. Ja dit ska du. 🙂

   Gilla

 2. jag packar direkt! 🙂

  Gilla

  1. Haha, ja gör det. Väldigt mysigt.

   Gilla

 3. Ser verkligen härligt ut!
  Får försöka ta mej till Cornwall i sommar!

  Gilla

  1. Ja gör det. Du kan basera dig här och ta dig till St Ives om du inte vill vara ända där ute hela tiden (vilket man lätt kan).

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

cornishbirdblog

Little Local Adventures

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: