Flyg till Edinburgh

Bor du i Sydsverige och gillar Skottland? Då kan du vara glad eftersom både easyJet och Norwegian flyger direkt från Kastrup till Edinburgh för en oftast riktigt billig penning. Från Stockholm är det bara SAS som flyger direkt dagligen vad jag vet och de brukar sällan vara lika billiga men såklart inkludera bagage (bra om du tänkt att till exempel vandra) och andra bekvämligheter än så länge. Norwegian flyger också från Arlanda några gånger i veckan men annars får du byta i Oslo om du väljer dem.

Edinburgh är ett utmärkt flygplatsalternativ för dig som vill upptäcka inte bara Skottland utan faktiskt hela Nordengland eftersom förbindelserna härifrån med till exempel tåg är utmärkta ner till Newcastle och den vackra kusten i Northumberland med sina slott eller varför inte till Oxenholme som är knutpunkten för den som vill till Lake District. Till det sistnämnda kommer du på ett par timmar och till Northumberland ännu fortare.

Flygplatsen i Edinburgh har en stor fördel till och det är att den är så liten att du snabbt är ute ur den och kan ta bussen eller spårvagnen de sju kilometerna in till centrum med alla sina fina sevärdheter och järnvägsstationer där stora Waverley är den enklaste att sikta på om du vill ta dig vidare. Jag har gått från flygplanet till bussen på fem minuter vilket ju sällan är fallet för den som flyger till någon av Londonflygplatserna och ett leende i passkontrollen fick jag också. Väl ute möts den som älskar Edinburgh av en härlig skylt. Jodå, jag bor gärna här jag.

Yes, in spirit. :D

Yes, in spirit. 😀

Det är naturligtvis inte samma shoppingutbud som på storflygplatser för den som reser härifrån men det duger tycker jag. Såklart hittar du diverse whisky om du inte redan köpt på något destilleri. Här finns också skotska souvenirer och stora kedjor som Dixons, WH Smith och Boots samt en del klädbutiker men inte de där riktigt stora ungdomskedjorna som Superdry och sådana. Lite otippat finns här också ett galleri där du kan köpa skotsk konst och så kan du få manikyr på flygplatsen medan du väntar. Mat hittar du allt från skaldjur och champagne till Yo! Sushi, en Wetherspoons pub och caféer.

Inflygningen hit är rolig. Man kommer in över Nordsjön och så plötsligt ser man berget Arthur’s Seat och Edinburgh på ena sidan och Fife på den andra där man kommer in över Firth of Forth-viken under normala väderförhållanden. Det känns sedan lite som om man landar ute på landet där man seglar in över golfbanan – testa själva.

Annonser

7 kommentarer

 1. Ett ställe jag absolut vill besöka!

  Gilla

  1. Ja det hoppas jag du gör. En av mina favoritstäder.

   Gilla

 2. Det är väl så vi kom till Skottland, om jag minns rätt…

  Liked by 1 person

 3. Åsa FM · · Svara

  Var i Skottland och bl a Edinburgh i slutet av 80-talet (och älskade det!) nu är det dags igen, sent omsider, planerar en Skottlandstripp i augusti eller september med besök på några av öarna också. Är det en bra tid att åka dit? Var där i juni förra gången. Vi åker nog med BA som vanligt även om vi får byta på Heathrow.

  Gilla

  1. Så kul! Augusti och september är det som allra vackrast för då blommar ljungen överallt. Det är också då de flesta Highland Games och liknande äger rum. Tänk bara på att augusti och början av september är brittiskt sommarlov så det kan vara trängsel på vissa turistorter där man kan vilja boka boende i förväg. På de större öarna lär det vara ett mindre problem än i t.ex. Fort William och öar med mindre plats som Iona.

   Gilla

   1. Åsa FM · ·

    OK, då ska vi boka en del i förväg om det blir augusti eller början av september – tack för tipset! Nu har man ju sett första delarna av Shetland så nu är man ju sugen på att åka dit några dagar också.. Jag gillade böckerna och tycker TV-serien är riktigt bra, jag gillar det långsamma tempot – passar in..

    Gilla

   2. Tempot gillar jag också och landskapet är ju fantastiskt. Däremot är det lite steotypiskt att skotska landsbygden ska ha så många kufiska typer. 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The cornish bird

Cornwall's Hidden Stories

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: