Gå direkt i fängelse

Runt hundra besökare om dagen! Tack så mycket kära läsare det är fantastiskt roligt och jag hoppas som alltid att ni skriver till mig om det är något särskilt ni undrar över eller vill läsa mer om. Jag funderar lite över framtida layout och vill gå igenom mina gamla länkar så de är levande men man ska hinna allt också i ett liv där det ständigt gråmulna vädret gör att man blir dödstrött och inte orkar något efter jobbet så allt ska hinnas med på helgerna, inklusive den viktiga vilan.

Efter pubbesök blir man ju ofta hungrig och visste du att man kan äta middag i fängelser nu? Det är välgörenhetsorganisationen The Clink Charity (clink är ett smeknamn på just fängelse som den som bott på Londons vandrarhem med dessa namn säkert vet och man hör ju på namnet varför) som organiserar det hela eftersom deras enda uppgift är att minska antalet återfallsförbrytare och detta genom att ge dem mening med livet genom just matlagning.

Foto: The Clink Charity

HMP Brixton  Foto: The Clink Charity

Tre restauranger finns det hittills och jag har inte besökt något av dem men tänkte att jag ändå måste berätta att de finns för även om vi har gjort om flera fängelser till hotell och vandrarhem i Sverige så har vi vad jag vet ingen gästaktivitet i ett fungerande fängelse och inte av den kvalitet som verkar finnas här. De intagna får så kallade ”City and Guilds kvalifikation” vilket är en sorts brittisk examen man kan ta i praktiska ämnen. Her Majesty’s Prison i Cardiff hyser Clink Cymru, HMP High Down hittar man i Surrey och så finns det en restaurang hos HMP Brixton sedan ett tag tillbaka. Snart öppnar ytterligare en på HMP Styal uppe i Cheshire. Samtliga restauranger serverar frukost och lunch och en del även afternoon tea och Sunday dinner under utvalda dagar som du hittar på hemsidan liksom information om hur du bokar. Flera av kockarna har tränats i indisk matlagning av den kände kocken Cyrus Todiwala som är engagerad i organisationen så man kan nog vänta sig lite av varje på menyn på vilken man också hittar ambitiösa engelska rätter som pärlhöna ibland – det verkar variera efter säsong som sig bör.

Det är trots allt ett fängelse så vissa regler gäller även dig som besökare. Du måste vara över arton år och beredd på att du kan bli ombedd att lämna ifrån dig din mobiltelefon och annat i handväskan under besöket (så handväska borde man nog inte ens ta med sig). Likaså kan det hända att du blir fotograferad eller får dina fingeravtryck tagna som ett led i säkerhetsrutinerna men du får garanterat en väldigt annorlunda upplevelse. Bordsbokning är ett måste och senast 72 timmar i förväg så det är inget spontant utflyktsmål.

 

 

Annonser

2 kommentarer

  1. Grattis till många besökare!
    Vilken grej med fängelserna. Visste inte om detta. Och i Cardiff också.

    Gilla

    1. Tack! Ja du får ju nästan testa Cardiff.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

cornishbirdblog

Little Local Adventures

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: