Frukost i det gröna

Trädgårdsresor till England och övriga Storbritannien är det många av mina läsare som ägnar sig åt vet jag och vi har flera fina paketresor från Sverige för den som vill åka i grupp och hinna se många trädgårdar. Rosebud’s Tours har resor till kända trädgårdar i både Kent, Cornwall och många andra ställen liksom till kända Chelsea Flower Show, Karins Trädgårdsresor tar dig till Sissinghurst och annat i Sydengland och Trädgårdsturisten ståtar just nu med en förstasida inkluderande min absoluta favoritstrand Porthmeor inför höstens resa till Cornwall med mera. Tidigare Londonkorren Ulla Hårde (med boken Upplev engelska trädgårdar) sticker ut lite genom att ta dig till Northumberland och Skottland och vill du till Wales så kan du välja Favoritresor där du faktiskt får se just Bodysgallen Hall som jag skrev om nyligen men också där finns andra resor. Jag antar att du som läser våra stora svenska trädgårdstidningar är välinformerad om alla dessa resor genom annonser och reportage och tänker inte bedöma just trädgårdsresornas kvalitet eftersom ämnet är för specifikt för mig och du vet bättre själv vilken typ av trädgård du vill se. Vill du bli inspirerad så kan du hälsa på hos Anita på bloggen De fyra blomsterhaven och läsa och se vackra bilder från hennes tur med Rosebud’s till Skottland och Lake District och hon har också gjort andra resor.

Vad jag istället tänkte göra är att tipsa om att du faktiskt själv kan övernatta mitt i flera av dessa kända trädgårdar om du är på rundresa med familj eller vänner för nu börjar det bli dags att tänka på att boka något om det lockar. Jag har alltså redan skrivit om Bodysgallen som är en hotellvariant och just i Wales finns ett helt annat alternativ i form av ett alldeles eget hus, The Bothy, nedanför magnifika slottet Powis Castle i Welshpool (klicka och scrolla ner till ”Stay with us”) som drivs av National Trust. Du måste boka minst tre nätter men det är knappast några problem att hitta sevärt på bra avstånd där. Allra dyrast är det under högsäsong när du får betala upp till 980 pund för huset men det har sju sängplatser så du behöver inte stå för allt själv om du reser tillsammans med någon och under lågsäsong är det betydligt billigare fast växtsäsongen är lång. Huset har alla moderna bekvämligheter men ser ut som i en saga.

Drömstugan kan vara din i några dagar.

Drömstugan på Powis kan vara din i några dagar.                  Foto: National Trust

 

Vill du stanna i gränstrakter i Wales så finns det stora stenslottet Chirk Castle utanför Wrexham med sin påfågelgrind och mycket annat i trädgården som du ser om du klickar på länken. Här bor du i Home Farm Cottage som tillhörde den tidigare bondgården på ägorna och huset har egen trädgård dessutom.

Påfågelgrind vill jag också ha.

Påfågelgrind vill jag också ha. Foto: National Trust

Genom National Trust kan du även bo på klassiska Hanbury Hall and Gardens i Worcestershire som i september har besök av Antiques Roadshow så då lär det vara fullbokat. Du kan bo i en lägenhet i själva mangårdsbyggnaden, South Wing, eller i mysiga The Lodge i trädgården.

droitwich

Hanbury Hall Foto: National Trust

 

Tycker du bäst om sydvästra England så varför inte boka Cider Cottage på historiska Buckland Abbey and Gardens alldeles i kanten av Dartmoorheden en bit norr om Plymouth. Här bor du i stuga med egen lite vild trädgård men vill du hellre få all service så kan du välja Cider House B&B bredvid istället och ändå se den gamla klosterträdgården (bilder om du klickar på länken).

Det här var bara ett litet urval av alla fina trädgårdar du som reser i mindre sällskap kan bo mitt i för den där extra trädgårdskänslan där frukost i det gröna får ny mening för trädgårdsintresserade anglofiler.

Buckland Abbey Foto: National Trust

Buckland Abbey Foto: National Trust

Annonser

6 kommentarer

 1. Njaej, någon trädgårdsresa är nog inte aktuell för egen del, men det finns ju väldigt mycket anat för oss icke så trädgårdsintresserade!

  Gilla

  1. Inte mig heller men jag är ändå sugen på stugan i Powis. 😀

   Gilla

 2. Stugan vid Powis Castle suktade jag efter att få bo i när jag var där i juni 2009. Den är hur fin som helst. Tänk att bo i en slottspark, även om det bara är för tre dagar. Någon gång kanske det blir av …

  Gilla

  1. Ja den ser makalös ut. 🙂

   Gilla

 3. Finns väl inget bättre än trädgårdsresor till England, eller kanske bokresor ♥

  Gilla

  1. Haha, det kommer snart ett inlägg till för dig då. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The cornish bird

Cornwall's Hidden Stories

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: