Kändisboende i Wimbledon

Prova en ny stadsdel nästa gång du är i London. Minns ni hur jag skrev om Wimbledon i stadens södra utkant för ett tag sedan och hur mysigt det är där? Har du lite extra pengar att lägga på boendet och kanske vill fira något speciellt på din resa så varför inte testa att faktiskt bo här. Visst tar det en stund in till London men du som redan varit där några gånger och inte nödvändigtvis vill till något speciellt inne i stadskärnan kan mycket väl gilla det här alternativet.

Mellan Wimbledons fina, äldre bykärna på kullen och stora, gröna Wimbledon Common hittar man hotell Cannizaro som lockar vandraren som är törstig till att titta in och sitta ner en stund – iallafall den som lockas av det eleganta med England. Huset byggdes på 1700-talet som Warren House och här var många ur eliten gäster hos politikern Viscount Melville – George III och William Pitt d.y. var bara några av gästerna så man kan ju bara tänka sig vad samtalen rörde sig kring. I början av 1800-talet hyrdes huset ut till ett siciliansk-skotskt par och då var självaste hertigen av Wellington en av besökarna. Sicilianaren blev senare hertig av Cannizaro och huset därför senare känt som Cannizaro House och har förutom alla politiker sett besökare som Tennyson och Oscar Wilde och allt det här gör ju att man bara måste kika närmare. Efter en brand under tidigt 1900-tal återskapades det och Haile Selassie bodde sedan här under sin exil från Etiopien och hotell har det varit sedan 80-talet.

Hotel Cannizaro

Hotel Cannizaros terass innan renoveringen

Den skotska hertiginnan som var gift med Cannizaro hette Sophia och du kan bo i Sophia Johnstone-sviten med egen balkong med utsikt över parken. Om Oscar Wilde bodde i just det rum som bär hans namn är oklart. Hotellet har naturligtvis restaurang och den går i medelhavskökets tecken vilket ju passar husets namn och historia. Jag gjorde en provbokning för två personer i mitten av februari på hotellets egen sida och landade på 155 pund för ett dubbelrum medan de stora sviterna börjar på 400 pund för den som vill lyxa. Redan nu kan du förövrigt höra av dig till hotellet om du vill spendera julen 2015 här.

Sophia Johnstone-sviten Foto: Cannizzaro

Sophia Johnstone-sviten Foto: Cannizaro

Jag har inte övernattat här själv men det går bra att bara titta in på te, champagne eller något annat man kan vilja ha på terassen som ni ser så den har jag upptäckt även om den verkar ha byggts in lite fult sedan hotellkedjan Du Vin nyligen tog över hotellet och renoverade och inte längre ser ut som på min bild för ett par år sedan. Här har man hur som helst en härlig utsikt över Cannizaro Park nedanför – en svag sluttning med stora lövträd och oklanderlig gräsmatta, skulpturer och damm. Vill du bara komma hit på afternoon tea så kostar det 25 pund och för 16 pund kan du lägga till Wimbledontennisens klassiker jordgubbar och champagne. Så här säger TripAdvisor om Cannizaro och det låter ju inte fel – jag tror du kan glömma tennisveckan i juni bara.

Foto: Cannizaro

Foto: Cannizaro

 

Nu är det dags att titta på deckarserien Shetland på SVT.

Annonser

2 kommentarer

 1. Åsa FM · · Svara

  Med tanke på höga priser för (i många fall) inte motsvarande höga kvalitet på hotellrum kanske det är dags att tänka utanför boxen när man ska till London..
  Shetland har jag spelat in, inte haft tid att titta på den än – jag gillade böckerna så det ska bli spännande att se hur man lyckats!

  Gilla

  1. Shetland kändes lite långsam men det ÄR ju sådant tempo.
   Jag har börjat tänka utanför boxen mer och mer. Bott i Hammersmith ett par gånger, i Reading direkt från Gatwick…jätteskönt faktiskt.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

cornishbirdblog

Little Local Adventures

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: