Har Jamie bitit av mer än han kan tugga?

Kändiskockar är inte alltid ett recept för succé. ”Vet Jamie Oliver vad som pågår här?” frågade sig Krogkommissionen på Dagens Nyheter i fredags om restaurangen på hotell Scandic Anglais i Stockholm som Jamie lånat ut sitt namn till. De var inte nådiga i sin kritik – man får vänta länge på maten som mest är ”sådär” och inte att jämföra med Londonrestaurangerna, salt- och pepparkaren är inte påfyllda och i köket skriker kocken stressat på personalen. Restaurangen når enligt kommissionen inte ens godkänt och även om det är ett franchisekoncept så borde Jamie väl ha lite koll?

Det är nu jag måste skriva och berätta att nej, jag tror inte att Jamie har någon koll. Mitt uttalande bygger jag på att det här året inte har varit något vidare år för honom och det verkar helt enkelt som om han har överetablerat sig eller iallafall utökat sitt imperium alldeles för snabbt för att ha den där kollen man förväntar sig. Minns ni att jag skrev om hans butiker med matlagningskurser, Recipease i vintras? Idag är det bara den jag skrev om i Notting Hill som fortfarande är öppen. Butikerna i Clapham och Brighton lät Jamie stänga igen nu i oktober, så fort att inte ens personalen verkar ha vetat vad som var på gång även om de senare omplacerades. Besvikna kunder som bokat matlagningskurser fick med kort varsel veta att de kunde få gå kurserna i Notting Hill eller få pengarna tillbaka. Det verkar enligt de tidigare anställda som uttalat sig i pressen som att konceptet inte drog in nog med pengar vilket jag har svårt att förstå för att laga mat hos en kändiskock i rustik miljö borde ju locka. Kanske var det bara för dyrt för folk om man betänker att Jamie själv sällan var där och gav strålglans? Jag kan också tycka att varorna till salu i butiken är lite i dyraste laget bara för att många säljs under hans namn.

Jamie Oliver  Foto: Wikipedia

Jamie Oliver Foto: Wikipedia

Det här har inte varit Jamies enda problem på sistone i den mördande konkurrensen inte minst i London. I januari stängde han ner tre av sina fyra restauranger under namnet Union Jacks med klassiska engelska favoriträtter. Bara restaurangen i Covent Garden finns kvar. Det var i den här vevan han också berättade att Stockholmsversionen av Jamie’s Italian skulle öppna men han hade det kanske roligare på svensk kräftskiva i TV än vad han tycker det är att besöka den. Istället verkar han lägga sin tid på just de italienska restaurangerna hemma i Storbritannien för där expanderar de fortfarande och är mycket omtyckta. Förhoppningsvis påpekar någon vänlig själ för Jamie att han iallafall borde besöka Stockholm snart och reda ut ett och annat eller bryta kontraktet. Vi svenskar må gilla honom och inte vara av det officiellt klagande slaget men vi har många bra italienska restauranger i Stockholm så det går inte servera vad som helst hur som helst och speciellt inte när det också klagas på barnmenyn – många av Scandics gäster brukar vara just barnfamiljer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The cornish bird

Cornwall's Hidden Stories

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: